Zverejnili meno ďalšieho podozrivého z útokov v Bruseli a Paríži

NETKY.SK • 25 Marec 2016, 12:45 • 2 min
Zverejnili meno ďalšieho podozrivého z útokov v Bruseli a Paríži

BRUSEL - Belgická tlač dnes zverejnila fotografiu ďalšieho muža podozrivého zo spoluúčasti na atentátoch v Bruseli z 22. marca a teroristických útokoch v Paríži z vlaňajšieho 13. novembra.

slovakia

left justify in out

Podľa belgického denníka La Dernieure Heure (DH) hľadaným mužom je 28-ročný Sýrčan Naim Al Hamed. Polícia upozorňuje, že je "veľmi nebezpečný a ozbrojený". Oznámenie sa nezmieňuje o role, ktorú prípadne zohrával pri atentátoch.

 

Denník DH dodal, že západoeurópske orgány na boj s terorizmom vydali po atentátoch v Bruseli zoznam hlavných podozrivých, ktorí by mohli byť zapletení do útokov v Bruseli a Paríži a sú na úteku.

 

Figuruje medzi nimi Mohamed Abrini, priateľ pred týždňom zadržaného Salaha Abdeslama, jediného žijúceho podozrivého zo spáchania atentátov v Paríži z 13. novembra 2015. Na zozname je aj Khalid Bakraoui, ktorý v utorok zaútočil v bruselskom metre, ako aj Najim Laachraoui.

 

Laachraoui bol zrejme jedným z dvojice páchateľov utorkového samovražedného atentátu na bruselskom letisku Zaventem. DH upozorňuje, že jeho smrť ešte nie je oficiálne potvrdená, aj keď testy DNA izolovanej z fragmentov pozostatkov nájdených na letisku potvrdili zhodu so vzorkami odobratými jednému z Laachraouiho príbuzných. Vyšetrovatelia nariadili ešte dodatočné testy DNA.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies