Zverejnili mená ďalších účinkujúcich na Open Jazz Feste

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 13:13 • 2 min
Zverejnili mená ďalších účinkujúcich na Open Jazz Feste

BRATISLAVA - Na Open Jazz Fest, ktorý sa bude konať 17. a 18. júla na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom, prídu aj Carmen Souza & Theo Pascal Epistola a maďarská skupina Special Providence.

slovakia

left justify in out

Na pódium sa postavia hneď v piatok 17. júla. Návštevníčkam a návštevníkom sa v rovnaký deň predstavia aj český spevák Vojtěch Dyk a formácia B-Side Band, ktorí sú tohtoročnými headlinermi.

 

Úvod festivalu bude patriť minuloročnému víťazovi súťaže Jazz Start Up, teda triu Andreja Urminského. To tvoria gitarista Andrej Urminský, kontrabasista Róbert Ragan ml. a bubeník Juraj Rašim. Vstupenky na akciu sú v predaji v sieti Ticketportal.

 

Tridsaťtriročná Portugalčanka s kapverdskými koreňmi Carmen Souza má na konte nahrávky ako Ess E Nha Cabo Verde (2006), Verdade (2008), Protegid (2010) či Kachupada (2013). Často ju prirovnávajú k Nine Simone alebo Earthe Kitt. Jej mentorom je basgitarista Theo Pascal, ktorý hráva profesionálne už od 13 rokov. Koncertoval v Európe, Severnej Amerike, Afrike a Ázii.

 

Maďarskí inštrumentalisti zo Special Providence sú známi štýlom, v ktorom sa mieša moderný džez, progresívny rock/metal a elektronika. Za sebou majú vystúpenia na London Jazz Festivale i podujatiach Crescendo, Prog'Sud alebo Prog-Résiste. Najväčší úspech im zatiaľ priniesol album Soul Alert (2012).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies