Zväz odmietol Vůjtkovu rezignáciu, zostáva reprezentačným trénerom

NETKY.SK • 26 Február 2014, 13:27 • 2 min
Zväz odmietol Vůjtkovu rezignáciu, zostáva reprezentačným trénerom

BRATISLAVA - Hlavný tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek ako i generálny manažér tímu Otto Sýkora zostávajú vo svojich funkciách až do konca majstrovstiev sveta 2014 v Minsku.

slovakia

left justify in out

Obaja po neúspechu na zimných olympijských hrách v Soči ponúkli svoje rezignácie, Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) ich ale neprijal.

Vůjtek so Sýkorom v stredu predostreli členom VV SZĽH analýzu vystúpenia na ZOH v Soči. "Jednoznačne sme sa zhodli, že nie sme spokojní s výsledkami ani hrou. Išli sme na turnaj s inými cieľmi. Tím bol vyskladaný dobre, mal podporu členov VV SZĽH, ale hráči naozaj nesplnili očakávania," informoval na stredajšej tlačovej konferencii po zasadnutí výkonného výboru prezident SZĽH Igor Nemeček. "Hlavný tréner spolu s generálnym manažérom zhodnotili vystúpenie zápas po zápase, pán Sýkora informoval aj o veciach, ktoré súviseli s komunikáciou s hráčmi. Obaja ponúkli svoju funkciu, s tým, že by okamžite skončili svoje pôsobenie pri reprezentácii. VV SZĽH sa po diskusii jednomyseľne rozhodol ich rezignácie neprijať a obaja tak budú pokračovať až do 31. mája 2014. Teraz je ich úlohou pripraviť mužstvo na svetový šampionát."

 

Vůjtek so Sýkorom majú aj podporu slovenských hokejistov z NHL. VV SZĽH dostal list od desiatich hráčov pôsobiacich v zámorskej profilige, vrátane Mariána Gáboríka, v ktorom sa hráči jednoznačne vyslovili za zotrvanie trénera a generálneho manažéra pri reprezentácii.

Slovenskí hokejisti na turnaji v Soči obsadili predposledné 11. miesto, keď nezvíťazili ani raz a v štyroch zápasoch uhrali iba bod za prehru 0:1 po nájazdoch s domácim Ruskom v základnej A-skupine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies