Zväz obchodu apeluje na pomoc pekárom a mäsiarom, od Carrefouru možno nedostanú nič

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 17:25 • 2 min
Zväz obchodu apeluje na pomoc pekárom a mäsiarom, od Carrefouru možno nedostanú nič

BRATISLAVA - Pekári, mäsiari či zeleninári stoja v rade a z reštrukturalizácie reťazca Carrefour nedostanú buď nič, alebo len 3 či 5 %. Upozorňuje na to prezident Zväzu obchodu a cestovného ruchu (ZOCR) Pavol Konštiak.

slovakia

left justify in out

Celková dlžoba spoločnosti je podľa jeho slov sedem miliónov eur. Zároveň sa pýtal, či sú elektrikári, murári a tesári iný ako ľudia, čo robia v poľnohospodárstve. Pretože tým štát pomôže.

 

"Bol by som veľmi rád, keby v tejto republike s novou vládou prišla aj zákonnosť a aby tu boli zákony platné pre všetkých rovnaké a aby neexistovali výnimky," zdôraznil na dnešnej tlačovej konferencii v rámci medzinárodnej konferencie European Retail Summit 2016.

 

Rezort pôdohospodárstva minulý týždeň uviedol, že ministerka Gabriela Matečná (nominantka SNS) hľadá v prípade prevádzkovateľa reťazca Carrefour, firmy Retail Value Stores (RVS) také riešenie, ktoré v čo najväčšej miere uspokojí veriteľov.

 

"Urobíme všetko pre to, aby sme do budúcnosti ochránili našich výrobcov a našli spôsob, ako sa podobnému stavu vyhnúť. Vyzývam všetkých slovenských producentov, aby v podobných prípadoch nečakali, kým nebude cesty späť, ale aby konali včas a informovali ministerstvo," zdôraznila Matečná.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies