Zväz autobusovej dopravy má nového prezidenta

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 17:34 • 2 min
Zväz autobusovej dopravy má nového prezidenta

BRATISLAVA - Novým prezidentom Zväzu autobusovej dopravy (ZAD) sa stal Peter Pobeha, ktorý je súčasne generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva spoločnosti SAD Žilina, a.s.

slovakia

left justify in out

Zvolený bol na dva roky a na poste vystriedal po ôsmich rokoch Georgea Trabelssieho. Informovala o tom v stredu hovorkyňa SAD Žilina a SAD Trenčín, a.s. Ivana Strelcová.

 

Zhromaždenie zväzu v Rajeckých Tepliciach súčasne zvolilo za nového viceprezidenta Petra Sádovského, terajšieho generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Slovak Lines, a.s. Bratislava. Ďalšími členmi prezídia zväzu sú generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti eurobus, a.s. Košice Ľubomír Gerši a generálny riaditeľ a predseda predstavenstva spoločnosti ARRIVA Michalovce, a.s. Gejza Sačko. 

 

Prioritou činnosti ZAD je podpora autobusovej dopravy a verejnej dopravy s dôrazom na potreby cestujúcich tak, aby dokázala úspešne konkurovať individuálnemu motorizmu. "Zväz autobusovej dopravy má dlhodobo ambíciu byť rešpektovaným partnerom pri tvorbe legislatívy dotýkajúcej sa autobusovej dopravy. Obhajujeme a sprostredkujeme záujmy cestujúcich a neustále sa snažíme o skvalitňovanie našich služieb," povedal Pobeha. "Zvyšovaním komfortu v autobusovej doprave sa snažíme o to, aby nebolo poznať hraničné priechody medzi Slovenskom a vyspelou Európou," dodal novozvolený prezident ZAD. 

 

Peter Pobeha vyštudoval odbor cestná a mestská doprava na Vysokej škole dopravy a spojov v Žiline. Po ukončení štúdia na vysokej škole v roku 1988 nastúpil do vtedajšej ČSAD Žilina. Začínal ako dispečer, neskôr postúpil na pozíciu vedúceho osobnej dopravy. V roku 1994 sa stal dopravným námestníkom SAD Žilina a od roku 1999 bol vymenovaný do funkcie riaditeľa spoločnosti. 

 

Zväz autobusovej dopravy je profesijné združenie štrnástich najväčších dopravných spoločností, podnikajúcich v SR vo verejnej pravidelnej autobusovej doprave. Títo dopravcovia prepravia ročne viac ako 170 mil. cestujúcich najmä v regionálnej autobusovej doprave. Autobusy členov zväzu ročne najazdia viac ako 200 mil. kilometrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies