Zuzulová mohla ísť aj rýchlejšie: "Hrozné 2 hodiny na odbere moču"

NETKY.SK • 30 November 2010, 08:18 • 2 min
Zuzulová mohla ísť aj rýchlejšie: "Hrozné 2 hodiny na odbere moču"

Zuzulová mohla ísť aj rýchlejšie: "Hrozné 2 hodiny na odbere moču"

slovakia

left justify in out

img

Tak ako bola Veronika Zuzulová rýchla v nedeľňajších pretekoch, tak dlho jej to trvalo na antidopingovej kontrole. Po štvrtom mieste v slalome Svetového pohára v americkom Aspene ju nenechali ani vychutnať slávnostný ceremoniál a hneď ju brali na odber moču. Ponáhľali sa však zbytočne, Veronike to trvalo dve hodiny: "Sotva som sa vydýchala a už som musela ísť na kontrolu. Nešlo mi to a bolo mi tam hrozne," posťažovala sa TASR.
Tým sa stres neskončil. Po obede v čase neskorého olovrantu nasledovalo rýchle balenie a únavná cesta autom z hotela v Aspene do Frisca pri Denveri: "Ja som po ceste zaspala a to isté po príchode na hotel. Tie dva dni boli strašne vyčerpávajúce. V sobotu som vstávala o trištvrte na päť a po obrovskom slalome som sa dostala na izbu až popoludní o štvrtej, to som akurát stihla masáž a aj počas nej som zaspala. Na druhý deň opäť skoré vstávanie a súťažný stres a to všetko v náročných podmienkach nadmorskej výšky.
Všetko to ale bez debaty stálo za to. Zimná olympiáda vo Vancouveri je síce zážitok a desiate miesto aj krásny výsledok, ale rezultát nedeľňajšieho slalomu spravil tento výjazd najužitočnejším a najúspešnejším v severnej Amerike. Slovenská zjazdárka potvrdila dvoma špičkovými jazdami, že na svojej slalomárskej elite napriek nezdarom a nepriazni osudu v uplynulých mesiacoch nič nestratila, a to vraj mohla dosiahnuť viac: "Cítila som obrovskú rezervu. Po prvom kole som cítila, že to určite nebolo mojich sto percent. Do druhého kola som išla s tým, aby som zbytočne neriskovala, aby som mala celkovo dobrý výsledok. Ťažko povedať, ako by som bola bývala skončila, keby som nešla s vedomím nutnosti dosiahnuť cieľovú métu. Určite by som ale išla rýchlejšie. Podstatné je, že som bola opäť vpredu a postupne sa predieram dopredu. Trať bola síce pripravená veľmi dobre, ale v slalome je štartové číslo dvadsaťpäť vždy nevýhodné. Takýmito výsledkami mi však rastie sebavedomie a určite budem tempo ešte zvyšovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies