Zuzulová je v pohode, myslí aj na St. Moritz 2017

NETKY.SK • 23 Február 2015, 13:20 • 2 min
Zuzulová je v pohode, myslí aj na St. Moritz 2017

MARIBOR / BRATISLAVA - Keď dostala Veronika Velez-Zuzulová po slnkom zaliatej sobote v Maribore večer otázku, ako bude v nedeľu počas pretekov v slalome, len trpko podotkla: "Bude pršať a možno aj liať. Čo už, v našom šport si nenavyberáme.“

slovakia

left justify in out

Jej predpoveď sa splnila do bodky. V prvom kole drobné mrholenie, ale v druhom už poriadny lejak. Pretekový svah napriek drastickej zmene počasia po sobote vydržal v relatívne dobrom stave, organizátori si dali záležať. 

 

"Na trať nemôžem povedať nič, bola veľmi dobre pripravená. Čo sa týka dažďa, keď má človek na štarte všetko mokré, nie je to príjemný pocit. Na trati som to už neriešila, sústredila som sa na in veci, ako prísť čo najskôr do cieľa,“ prezradila Velez-Zuzulová. 

 

Napokon bolo z toho skvelé druhé miesto, pričom na stupne víťazov v pretekoch Svetového pohára sa najlepšia slovenská slalomárka dostala prvýkrát od 29. januára 2013, keď bola v moskovských paralelných pretekoch slalomárok rovnako druhá. Jej mariborský úspech ocenilo priamo v cieli mnoho ľudí vrátane bezkonkurenčnej víťazky Mikaely Shiffrinovej. Firma Salomon, ktorej lyže Veronika používa, zavesila na sociálnu sieť ďakovný status: "Kráľovná je kráľovná. Slalomová diva Veronika Velez-Zuzulová je späť na pódiu.“ 

 

Medzi prvými gratulantmi boli okrem manžela Romaina a otca a zároveň trénera Timoteja aj viacerí ďalší rodinní príslušníci a tiež traja členovia fanklubu z Levíc, ktorí jazdia za Velez-Zuzulovou na takmer všetky preteky Svetového pohára už niekoľko rokov. V Maribore nechýbala Monika Maršáleková, ktorá sa vlani v októbri stala predsedníčkou Úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asociácie, ale staré vedenie to doteraz z právneho hľadiska neakceptovalo. 

"Veľmi si vážim všetkých, ktorí ma podporujú a nielen teraz v Maribore. Toto pódiové umiestnenie znamená pre mňa veľmi veľa a v zostávajúcich dvoch slalomoch do konca sezóny budem útočiť na ďalšie,“ sľúbila Velez-Zuzulová, na ktorú čakajú preteky v Aare a potom finále Svetového pohára v Méribeli. 

 

Jej návrat na súťažné svahy po ročnej nútenej absencii po operácii kolena sa aj vinou ďalšieho zranenia kolena či nútenej zmeny servismana dlho nevyvíjal podľa predstáv, ale posledné tri slalomy na vrcholnej úrovni signalizujú návrat do starej dobrej formy. Piate miesto na Svetovom pohári vo Flachau, štvrté na majstrovstvách sveta v Beaver Creeku a teraz druhá priečka na SP v Maribore. Znamená to, že Velez-Zuzulová, ktorá bude mať v lete 31 rokov, ešte slalomovým bránkam nemieni dávať zbohom? 

 

"Určite nie. Tento rok návratu bol pre mňa veľmi ťažký, ale dodal mi ďalšiu chuť do tréningu práve tým, aký bol. Teraz sa cítim vo veľkej pohode. Určite by som chcela absolvovať ešte jedny majstrovstvá sveta. St. Moritz 2017 je teda reálny a potom zostáva všetko otvorené možno až do ďalších olympijských hier,“ zakončila slalomárka, ktorá má v zbierke dve bronzové medaily za celkové 3. miesto v sezónnom hodnotení tejto disciplíny vo Svetovom pohári. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies