Zuzulová a Vlhová sa predstavia v atraktívnom paralelnom slalome, hrozí aj priamy súboj

NETKY.SK • 31 Január 2017, 09:37 • 2 min
Zuzulová a Vlhová sa predstavia v atraktívnom paralelnom slalome, hrozí aj priamy súboj

Štokholm - V prípade úspešného ťaženia sa elitná slovenská lyžiarka môže vo finále utorňajšieho paralelného slalomu Svetového pohára stretnúť s Mikaelou Shiffrinovou až vo finále. V pavúku mestských pretekov v Štokholme figurujú Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová v jednej vetve a ak by uspeli v úvodnom kole, narazili by na seba v druhom.

slovakia

left justify in out

Lenže paralelná súťaž s kľúčovou vyraďovacou zápletkou má svoje zákonitosti a ani americká slalomárska hviezda nie je v nich taká favoritka, ako medzi husto postavenými bránkami. Na začiatok sa stretne so šestnástou nasadenou Francúzkou Adeline Baud Mugnierovou, Zuzulová so Švajčiarku Denise Feierabendovou a Vlhová s Američankou Resi Stieglerovou. Naposledy pred rokom sa obe Slovenky prepracovali do 2. kola, ktoré bolo aj ich konečnou stanicou. Shiffrinová vtedy ešte rehabilitovala po zranení a neštartovala.

 

Pre Vlhovú bude štokholmská paralelka v SP jej druhým podujatím, Zuzulová v tomto type pretekov štartuje po štvrtý raz. Premiérovala v roku 2013 v Mníchove víťazstvom, celkovo svojím druhým v kariére a v tej istej sezóne bola druhá v Moskve. Vlani obe Slovenky získali po 40 bodov, teda počet, ktorý dostali neúspešné štvrťfinalistky. Víťazi oboch súťaží, pričom sa na svahu striedajú v každej fáze play off ženy s mužmi, inkasujú tradičných 100 bodov, neúspešní finalisti 80 a súboj o 3. miesto je zároveň aj duelom o 60 vs. 50 bodov.

 

Vlani v Štokholme vyhrala Švajčiarka Wendy Holdenerová, pretekárka, ktorá dovtedy nedominovala v žiadnej klasickej alpskej disciplíne. Svoje prvé víťazstvo v SP tak slávila na neštandardnom podujatí prestížneho seriálu. V mužskej kategórii triumfoval celovečerne senzačne jazdiaci Rakúšan Marcel Hirscher. Preteky v redukovanom štartovom poli sa rátajú do slalomového hodnotenia sezóny a vlani po 15 bodov udelili aj tým, ktorí(é) vypadli v 1. kole.

 

"Pavúk" paralelného slalomu žien v Štokholme (zhora dolu):

 

Mikaela Shiffrinová (USA-1) - Adeline Baudová Mugnierová (Fr.-16)
Bernadette Schildová (Rak.-8) - Marie-Michele Gagnonová (Kan.-9)
Šárka Strachová (ČR-5) - Chiara Costazzová (Tal.-12)
Frida Hansdotterová (Švéd.-4) - Ana Buciková (Slovin.-13)
Wendy Holdenerová (Švaj.-3) - Melanie Meillardová (Švaj.-14)
Nina Lösethová (Nór.-6) - Katharina Truppeová (Rak.-11)
Petra Vlhová (SR-7) - Resi Stieglerová (USA-10)
Veronika Velez-Zuzulová (SR-2) - Denise Feierabendová (Švaj.-15) 


Poradie vo Svetovom pohári v slalome (po 7 z 10 pretekov):

 

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 560 bodov

2. Veronika Velez-Zuzulová (SR) 435 

3. Wendy Holdenerová (Švaj.) 400

4. Frida Hansdotterová (Švéd.) 322

5. Nina Lösethová (Nór.) 302

6. Petra Vlhová (SR) 271

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies