Zuzula pred dvoma týždňami vystúpil zo Slovenskej lyžiarskej asociácie

NETKY.SK • 27 Október 2018, 10:17 • 2 min
Zuzula pred dvoma týždňami vystúpil zo Slovenskej lyžiarskej asociácie

BRATISLAVA - Tréner Timotej Zuzula pred dvoma týždňami vystúpil zo Slovenskej lyžiarskej asociácie. Nemienil byť ďalej členom organizácie, ktorá podľa jeho slov nerobila šport tak, ako by mala a nebol pre ňu žiaduci.

slovakia

left justify in out

"Členstvo v SLA je dobrovoľné, tak som sa ho dobrovoľne vzdal. Naďalej však budem pomáhať slovenským lyžiarom, ktorí o to prejavia záujem. Samozrejme, na podujatia, na ktoré prihlasuje pretekárov SLA, už môžem ísť iba ako divák," povedal Timotej Zuzula v rozhovore pre denník Šport.

Zuzula má za sebou roky strávené v kolotoči Svetového pohára, počas ktorých úspešne doviedol svoju dcéru Veroniku Velez-Zuzulovú takmer až na slalomový vrchol, Pod jeho vedením vyhrala päť pretekov v bojoch o krištáľové glóbusy a v celosezónnom hodnotení SP v slalome skončila dvakrát druhá a dvakrát tretia. Velez-Zuzulová po tohtoročných ZOH v Pjongčangu ukončila kariéru a momentálne je čerstvo mamičkou synčeka Julesa.

"Naďalej som tréner vo VŠC Dukla Banská Bystrica a pracujem s mladými lyžiarmi. S Veronikou sme založili akadémiu, v ktorej sa snažíme venovať sa talentom. Zatiaľ ich máme osem, dvoch chlapcov a šesť dievčat vo veku od 13 do 19 rokov. Pomáhajú mi tréneri Anton Boris a Mirka Poprocká a tiež Ivan Surový a Tomáš Kmeť. S mládežníkmi sme zatiaľ absolvovali dve sústredenia v Nórsku. boli sme v špecializovanej hale v Litve a dvakrát aj v rakúskom Hintertuxe," dodal Timotej Zuzula pre Šport.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies