Zuzanu Čaputovú trápi toto správanie Slovákov a pred 17. novembrom vyzýva na tento krok

NETKY.SK • 16 November 2020, 19:28 • 2 min
Zuzanu Čaputovú trápi toto správanie Slovákov a pred 17. novembrom vyzýva na tento krok

Prezidentka Slovenskej republiky upozorňuje, že je veľmi dôležité každý deň sa pokúšať o jednotu, nie o rozbroje medzi ľuďmi.

slovakia

left justify in out

Hlava Slovenskej republiky chápe, že ľudia majú dôvod na frustráciu, lebo doba, v ktorej momentálne žije celý svet, je veľmi chaotická a smutná. „Mnoho ľudí čelí pocitom neistoty, ekonomickej a sociálnej nestability, strachu z ohrozenia života,“ povedala v rozhovore pre český týždenník Respekt s tým, že situácie sú stále nové, na aké sme si nezvykli.

 

 

Ľudí tiež trápi fakt, že nepoznajú termín, kedy sa celá pandémia skončí a budú môcť normálne žiť tak, ako žili predtým. No Čaputovú v tejto súvislosti trápi, že ľudia si to ešte zhoršujú, a to tým, že sa medzi sebou odsudzujú kvôli politike, dokonca sa rozbíjajú rodiny.

 

„Je tu znova silne polarizovaná spoločnosť, len dnes nemám pocit, že sa to odohráva na dvoch póloch. To rozdeľovanie spoločnosti, a aj istá atomizácia, je na mnohých úrovniach,“ zdôraznila s dôvetkom, že aj toto je veľmi nebezpečné. Situácia rozdelenia dáva priestor pre ďalšie, ešte výraznejšie rozbroje a znechutenie ľudí.

 

 

Zuzana Čaputová zdôraznila, že každý deň sa nejakým spôsobom snaží spoločnosť spojiť, no tak, ako ani v iných štátoch, ani v krajine medzi Tatrami a Dunajom to nie je jednoduché. „Táto situácia raz pominie, ako všetko, čoho sme svedkami okolo nás, takže chcem byť aj trošku nositeľkou nádeje a byť zjednocujúcim prvkom,“ zdôraznila.

 

Hlavná veliteľka ozbrojených síl upozorňuje politických predstaviteľov, že pre tento cieľ je veľmi dôležitá dobrá komunikácia. Prehľadná, ale aj prívetivá. Len takto sa môžeme dostať k stavu, že ľudia sa prestanú búriť.

 

 

„Aby si ľudia uvedomovali, že ono dočasné obmedzenie slobôd neznamená totalitu, neznamená neslobodu, ale má priniesť len nevyhnutnou dočasnú limitáciu slobôd v prospech inej dôležité hodnoty,“ dodala slovenská prezidentka pre český týždenník. Ochranné rúška ako aj dezinfekčné gély si môžete kúpiť na shop.netky.sk. Prečítajte si, čo prezidentka SR povedala v mimoriadnom príhovore na RTVS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies