Zuzana Mikulcová naplno koncertuje a pracuje na novom albume

NETKY.SK • 18 August 2016, 12:51 • 2 min
Zuzana Mikulcová naplno koncertuje a pracuje na novom albume

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a skladateľka Zuzana Mikulcová sa v týchto dňoch chystá na niekoľko koncertov a pripravuje svoj druhý štúdiový album.

slovakia

left justify in out

„Pred letom som sa tešila, že budem mať viac voľna a dokončím všetky resty z celého roka, no popravde sa mi to veľmi nedarí,“ zasmiala sa v rozhovore pre agentúru SITA. „Pripravujeme však s kapelou druhý album, čiže sa viac-menej snažím môj čas venovať tomu a okrem toho s kapelou veľa skúšame a koncertujeme,“ podotkla.


V piatok sa mladá hudobníčka predstaví v Rimavskej Sobote spolu s Korben Dallas a budúci týždeň si v komornej zostave s basgitaristom Michalom Šelepom zahrá v bratislavskom podniku The Peach. „Potom cestujeme s Michalom do Prahy, kde odohráme koncert v Jazz Docku s Carpet Cabinet. S nimi sme už boli aj na menšom turné a zložili sme spolu jednu pieseň, ktorá vyjde na ich debutovom albume. Chlapci sú veľmi dobrí a baví ma to s nimi,“ poznamenala Mikulcová, ktorá z koncertného tempa nezľaví ani na jeseň.


„V septembri sa v Bratislave s Michalom predstavíme tiež s kapelou King Shaolin. S chlapcami už vieme o sebe dlhšie a vlastne už od januára sme hľadali možný termín spoločného koncertu, ktorý sme konečne potvrdili. S Miškom zahráme naše piesne, ale v trochu inom šate. Klasicky hrávame s celou kapelou, no na niekoľko koncertov sme piesne museli prispôsobiť len pre dvoch hráčov - takisto aj na tento. Musím však povedať, že ma baví takto experimentovať a skladby, ktoré hráme už dlhší čas rovnako, upravovať do inej, novšej podoby. King Shaolin zahrajú zas svoje pecky, medzi nimi aj ich nový singel Money In My Soul, ktorý už rotuje rádiami a určite budú skvelí. Osobne som ich ešte nevidela, takže aj ja sama som na nich veru zvedavá. Na spomínanom koncerte sa s nami predstaví aj írsky pesničkár Mark Graeme, ktorému nedávno vyšiel debutový album Waterways a dostal sa už do povedomia aj v Demovnici Rádia_FM,“ prezradila hudobníčka.


Okrem toho čaká Mikulcovú v septembri ešte koncert v Banskej Štiavnici a následne plánuje všetku svoju energiu venovať nahrávaniu druhej štúdiovky. „Prevažnú časť piesní budeme nahrávať v štúdiu v Košiciach. Koncept tohto albumu bude oveľa zreteľnejší ako ten prvý, ale ešte nechcem veľa prezrádzať,“ uviedla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies