Zuzana Kučová sa kvalifikovala do hlavnej súťaže Roland Garros

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 13:14 • 2 min
Zuzana Kučová sa kvalifikovala do hlavnej súťaže Roland Garros

PARÍŽ - Slovenská tenistka Zuzana Kučová si po takmer troch rokoch zahrá v hlavnej singlovej súťaži na úrovni veľkej štvorky.

slovakia

left justify in out

V piatkovom zápase finálového 3. kola kvalifikácie dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros v Paríži (21. mája - 9. júna, dotácia 21,017 milióna eur, antuka) zvíťazila nad 23-ročnou Američankou s portorickým rodiskom Irinou Falconiovou (135. v renkingu WTA) nasadenou ako dvadsiatou prvou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 86 minút 6:3, 6:4. Napokon sa jej nevypomstilo, že za stavu 5:3 v druhom sete nezužitkovala tri mečbaly v rade pri vlastnom podaní. Už má istotu 65 bodov do hodnotenia a prémie 21 000 eur.

Tridsaťročná Bratislavčanka v rozlúčkovej fáze svojej kariéry Zuzana Kučová hrá na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2013 na základe tzv. chráneného renkingu v podobe 145. pozície. V minulosti bola najvyššie na 101. priečke. Zuzana Kučová sa v minulosti štyri razy objavila v hlavnej súťaži na Majors. Debutovala práve na RG už v roku 2004 a potom to bolo na Australian Open, Wimbledone a US Open 2010. Bez výnimky neuspela v 1. kole. 

Zuzana Kučová do tohto týždňa naposledy hrala na medzinárodnej úrovni hrala 20. apríla v kvalifikácii na antuke v hale v Stuttgarte a lúčila sa v 1. kole - Talianka Nastassja Burnettová jej povolila len dva gemy. Slovenka vtedy nastúpila premiérovo od októbra 2011. 

Staršia zo sestier Kučových je piata Slovenka v hlavnej súťaži. Okrem nej sa predstavia Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová, šancu vo finále kvalifikácie ešte má Karolína Schmiedlová. 

Dvojhra žien - kvalifikácia - 3. kolo (finále): 
Zuzana Kučová (SR) - Irina Falconiová (USA-21) 6:3, 6:4 za 86 minút



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies