Zuzana Fialová má šancu získať ocenenie, nominovali ju na filmový festival v Jalte

NETKY.SK • 13 Júl 2013, 11:22 • 2 min
Zuzana Fialová má šancu získať ocenenie, nominovali ju na filmový festival v Jalte

Bratislava - Slovenská herečka Zuzana Fialová má šancu získať ocenenie na 14. Medzinárodnom filmovom festivale BMECTE - SPOLU. Odborná komisia ju nominovala do hlavnej súťaže festivalu v kategórii Televízne hrané filmy za herecký výkon v česko-slovenskom seriáli Kriminálka Staré Mesto. Festival sa bude konať od 5. do 11. septembra v meste Jalta na Kryme.

slovakia

left justify in out

"Okrem Zuzany Fialovej boli na hlavnú cenu v príslušnej kategórii nominované ďalšie štyri herečky z Ruskej federácie a Ukrajiny," informoval TASR zástupca festivalu BMECTE pre Slovensko a Českú republiku Štefan Dlugolinský.

V tomto roku ide už o druhý úspech česko-slovenského seriálu a Zuzany Fialovej, predstaviteľky nadporučíčky Krauzovej. Herečka už získala za svoj výkon v Kriminálke Staré Mesto diplom na 15. Medzinárodnom festivale detektívnych filmov, ktorý sa konal v apríli v Moskve. Detektívny seriál sa tam presadil v kategórii TV seriál v konkurencii 22 nominovaných diel z deviatich krajín sveta a získal Špeciálnu cenu poroty.

Kriminálka Staré Mesto sa na televízne obrazovky dostala v roku 2010. Prvých sedem dielov seriálu videlo na Jednotke a ČT1 spolu 8.500.000 divákov. V máji začali tvorcovia nakrúcať druhú sériu. Nové pokračovanie bude mať šesť dielov, hlavnú postavu nadporučíčky Zuzany Krauzovej opäť stvárňuje Z. Fialová. Na obrazovky Jednotky a ČT1 má seriál prísť začiatkom septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona