Zuzana Čaputová zodvihla varovný prst a poprosila nás všetkých, aby sme v tomto boli rozvážni a féroví

NETKY.SK • 5 Január 2021, 19:34 • 2 min
Zuzana Čaputová zodvihla varovný prst a poprosila nás všetkých, aby sme v tomto boli rozvážni a féroví

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová sa vyjadrila k prípadu, ktorý je v ostatných dňoch jedným z najviac medializovaných.

slovakia

left justify in out

Hlava štátu je presvedčená, že nesmieme zabúdať na prezumpciu neviny, a to pri každom. „Tak ako s prezumpciou neviny pristupujeme k všetkým obvineným, vrátane pána Lučanského, s rovnakou prezumpciou a zdržanlivosťou musíme pristupovať aj ku všetkým špekuláciám a záverom vynášaným iba na základe nálad verejnej mienky,“ dvihla varovný prst.

 

Je bytostne presvedčená aj o povinnosti k úcte jeden k druhému. „Pán Lučanský bol stíhaný na základe vyšetrovania polície a na základe návrhu prokurátora a rozhodnutia súdu bol vzatý do väzby,“ napísala na sociálnej sieti s apelom, aby všetko bolo dôsledne vyšetrené. „Zaslúži si to jeho rodina, potrebujeme to my všetci,“ zdôraznila.

 

Prezidentka sa nazdáva, že nevyhnutne potrebujeme rozvahu, aby sme neprispeli k ešte väčšiemu rozdeleniu spoločnosti. „Zaznamenávam rôzne snahy zúročiť túto nešťastnú udalosť v niekoho prospech alebo neprospech. Je dôležité sa obzvlášť teraz pri jej hodnotení držať faktov,“ myslí si Zuzana Čaputová.

 

Najvyššia veliteľka ozbrojených síl sa potešila až kroku ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej vymenovať komisiu, „ktorá má za cieľ objasniť okolnosti úmrtia pána Lučanského. Prezidentská kancelária spolu s ďalšími subjektami v tejto komisii prijala aktívnu účasť“.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona