Zuzana Čaputová zisťovala aktuálnu situáciu v nemocniciach, nedostala však dobré správy

NETKY.SK • 30 Október 2020, 07:29 • 2 min
Zuzana Čaputová zisťovala aktuálnu situáciu v nemocniciach, nedostala však dobré správy

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová diskutovala s riaditeľmi niekoľkých slovenských a českých nemocníc. Zaujímala sa, ako zvládajú aktuálnu krízovú situáciu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca prezidentky SR Martin Strižinec. Šéfovia nemocníc sa zhodli, že situácia je skutočne zlá. Takmer všetky svoje kapacity sa aktuálne sústreďujú len na pacientov s COVID-19, pričom ostatné zdravotné úkony sú žiaľ odložené bokom a vykonávajú sa iba na minimálnej či nevyhnutnej úrovni. Riaditelia tvrdia, že kľúčovým je v tejto chvíli zdravotnícky personálktorí musíme chrániť, doceniť a nevystavovať zbytočnému riziku.

 

 

V nemocniciach záreň rastie počet nakazených lekárov a zdravotníkov, čo dramaticky komplikuje situáciu, pretože narastá aj počet hospitalizovaných pacientov. Nemocnice sa nachádzajú v krízovej situácii a riaditeľom chýba centrálne riadenie a manažment pacientov medzi nimi.

 

Prečítajte si tiež: Minister obrany prosí zdravotníkov, aby sa zapojili do celoštátneho testovania. Kollárovi adresoval tvrdé slová


Prezidentka zdôrazňuje, že nemocnice sú neuralgickým bodom celého úspechu v zápase s pandémiou. "Posilňovať a chrániť personál v nich, zabezpečiť zásobu ochranných pomôcok, kyslíka, pľúcnych ventilátorov a ich obsluhy, dostatok testov na testovanie každého pacienta, to všetko znamená zachraňovať životy," uviedla hlava štátu. 

 

Zuzana Čaputová sa spojila s riaditeľom Nemocnice sv. Jakuba v Bardejove Mariánom Petkom, riaditeľom Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne Jozefom Mintálom, riaditeľom nemocnice v Bojniciach Vladimírom Vidom, riaditeľom nemocnice v Prachaticiach Michalom Čarvašom a riaditeľom nemocnice v Uherskom Hradišti Petrom Sládkom.

 

Mohlo by vás zaujímať: Prezidentka Zuzana Čaputová urobila toto ľudské gesto



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies