Zuzana Čaputová vyzvala premiéra, aby riešil pandémiu a reformy

NETKY.SK • 2 December 2021, 18:00 • 2 min
Zuzana Čaputová vyzvala premiéra, aby riešil pandémiu a reformy

BRATISLAVA - Prezidentka poukázala na to, že Slovensko je už 2. týždeň najhoršie vo svete, čo sa týka počtu infikovaných na počet obyvateľov. Stále pritom nie je schválený štátny rozpočet a zvyšovanie platov zdravotníkov je podľa hlavy štátu podmienené ďalšími zmenami. Eduard Heger na jej slová už reagoval.

slovakia

left justify in out

Zuzana Čaputová požiadala premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), aby prevzal zodpovednosť a vložil sa do riešenia problémov, ktoré sú príčinou slabého výsledku v boji s pandémiou nového koronavírusu a chaosu pri prijímaní reforiem. Uviedla to po štvrtkovom stretnutí s predsedom vlády v Prezidentskom paláci. "Všetci sme svedkami, že koalícia nevie prijať prakticky ani jedno opatrenie bez toho, aby sa nestalo predmetom vnútrokoaličného sporu alebo hrozby rozpadu koalície. Vláde sa nedarí nachádzať dohodu na opatreniach v čase a v miere, ako žiadajú odborníci. Koaliční partneri si hádžu pod nohy polená a potkýna sa na nich celá krajina. Je ilúziou myslieť si, že ľudia môžu dôverovať prijímaným rozhodnutiam, keď ich spochybňujú samotní členovia vlády," vyjadrila sa. 

 

 

Prezidentka uviedla, že krajina potrebuje silné vedenie. "Sme v kríze, a o to silnejšie líderstvo potrebujeme. Keď ide o osud Slovenska a životy jeho obyvateľov, nič iné nemôže mať prednosť," dodala.

 

Prečítajte si tiež: Zavedie EÚ povinné očkovanie?

 

Heger považuje súčasnú situáciu za natoľko zložitú a vypätú, že odlišné pohľady na riešenia sú jej prirodzeným následkom. Uviedol to v reakcii na slová prezidentky.  Premiér si rovnako ako hlava štátu myslí, že "koalícia by mala postupovať v prípade pandémie spoločne a nachádzať stanoviská s nižšou intenzitou konfliktov, čo dokonca platí aj pre opozíciu." TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Ľubica Janíková.

 

img

 

Heger vyzval opozíciu, aby prestala pri téme pandémie nového koronavírusu bojovať s vládou, ale pridala sa zachraňovať životy. "Dnes je nevyhnutné prinášať jednotu a zmierňovať napätie v spoločnosti, v čom zohrávajú ústavní činitelia kľúčovú rolu," uzavrel.

 

Možno vás zaujme: Ústavný súd rozhodol v kauze vydávania vyhlášok Úradom verejného zdravotníctva

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies