Zuzana Čaputová vyslala tento jasný odkaz pre dovtedy nedotknuteľných. Poskytla aj svoj recept na nádej

NETKY.SK • 29 December 2020, 13:20 • 2 min
Zuzana Čaputová vyslala tento jasný odkaz pre dovtedy nedotknuteľných. Poskytla aj svoj recept na nádej

Hlava štátu pokračovala v sérii príhovorov s názvom „Abeceda roka“. Tentokrát sa pozrela aj na justíciu, ale aj na slová ako hrdosť či nádej.

slovakia

left justify in out

Prezidentka je presvedčená, že toto bol veľmi dôležitý rok pre oblasť spravodlivosti. „Myslím, že v justícii sa udiali historicky asi najväčšie zmeny k lepšiemu a dúfam, že prebiehajúce trestné stíhania vysokopostavených funkcionárov justície, prokuratúry a polície prispejú k väčšej dôvere ľudí v spravodlivosť na Slovensku,“ prezradila na sociálnej sieti.

 

„Jednak na tej individuálnej úrovni, že sa začali stíhať osoby, ktoré sa predtým zdali, že sú nedotknuteľné. Ale zároveň v rovine akýchsi systémových zmien, veľkých zmien v usporiadaní slovenskej justície,“ povedala prezidentka a dala tak aj jasný odkaz vyšetrovateľom.

 

 

Vyjadrila sa aj ku kauzám, kde cíti, že sa rovnako uskutočnil posun. Pozdáva sa jej, že prebiehajú trestné stíhania funkcionárov. Verí, že toto pomôže, aby si ľudia boli istí, že sme si pred zákonom rovní.

 

Okrem justície sa vyjadrila aj k tomu, že máme byť aj na čo zdravo pyšní. „Hrdosť často cítiť napríklad keď som v zahraničí a hovorí sa o Slovensku a o ľuďoch, ktorí tu žijú,“ povedala vo videu s tým, že je hrdá aj na spôsob, akým sa obyvatelia krajiny medzi Dunajom a Tatrami vzájomne zomkli počas druhej vlny pandémie. Je hrdá aj na ľudí, ktorí sú „možno nepoznaní a žijú niekedy v ťažkých náročných regiónoch Slovenska“. No cíti hrdosť, že napriek ťažkým podmienkam žijú slušný a pracovitý život.

 

Vyjadrila sa aj k slovu nádej, ktorá je veľmi dôležitá pre každodenný život a pre ňu aj vecou osobného rozhodnutia. „Či tú nádej budem chcieť cítiť, hľadať a nachádzať, alebo nie,“ uzavrela s pomyselným receptom, ako si aj sami môžeme pocit nádeje zvyšovať aj každý deň. Pozrite si aj prvú časť netradičného príhovoru prezidentky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies