Zuzana Čaputová: Vyhostením troch ruských diplomatov vyjadrila Slovenská republika podporu Česku

NETKY.SK • 23 Apríl 2021, 13:27 • 2 min
Zuzana Čaputová: Vyhostením troch ruských diplomatov vyjadrila Slovenská republika podporu Česku

BRATISLAVA - Vyhostením troch členov ruského veľvyslanectva v Bratislave podporila Slovenská republika svojho najbližšieho suseda a spojenca.

slovakia

left justify in out

Slovensko sa tak zároveň ohradilo voči rozvratným činnostiam zahraničných služieb, ktoré môžu ohroziť bezpečnosť Slovenska. „Slovensko vždy stálo za Českou republikou,“ vo svojom profile na sociálnej sieti to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová.

 

Súvisiaci článok: Podľa strany ZA ĽUDÍ vyhostením ruských diplomatov Slovensko vyjadruje, že nebude tolerovať neprípustné aktivity na svojom území


Premiér Eduard Heger vo štvrtok 22. apríla informoval, že Slovensko pristúpilo k vyhosteniu troch ruských diplomatov po dôkladnom vyhodnotení informácií slovenských spravodajských služieb, ktoré úzko spolupracujú so službami spojeneckých krajín. „Naše spravodajské zložky informovali o pôsobení, ktoré je nezlučiteľné s diplomatickou činnosťou na území SR,“ povedal minister zahraničných vecí Ivan Korčok.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona