Zuzana Čaputová upozornila, že do konca online sčítania ostávajú posledné hodiny. Sčítajte sa aj vy!

NETKY.SK • 31 Marec 2021, 13:48 • 2 min
Zuzana Čaputová upozornila, že do konca online sčítania ostávajú posledné hodiny. Sčítajte sa aj vy!

BRATISLAVA- Prezidentka Zuzana Čaputová pripomenula, že do konca online sčítania ostávajú posledné hodiny.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Slovenskej republiky apelovala na sociálnej sieti, že tí, ktorí sa ešte nestihli sčítať online, tak môžu urobiť do dnešnej polnoci. Zuzana Čaputová doplnila, že sčítanie obyvateľstva podľa informácií zo Štatistického úradu Slovenskej republiky prekonáva očakávania.

 

img

„Online sa sčítali aj starší ľudia. To potvrdzuje, že mladšia generácia pomohla vyplniť formulár svojim rodičom, či starým rodičom, za čo im ďakujem,“ uviedla prezidentka. Dodala, že získané dáta pomôžu mestám či obciam, aby boli v budúcnosti spravodlivejšie financované a mohli sa rozvíjať.

 


Doteraz sa sčítalo viac ako 4,7 milióna obyvateľov, teda viac ako 84 percent. Sčítanie obyvateľov je zo zákona povinné. Zákon o sčítaní pozná aj sankcie za nesplnenie tejto povinnosti. Obyvateľovi môže byť uložená pokuta obcou od 25 do 250 eur. Sčítanie obyvateľov sa začalo 15. februára a potrvá do 31. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona