Zuzana Čaputová si prevzala medailu za starostlivosť o pravdu

NETKY.SK • 16 November 2021, 16:19 • 2 min
Zuzana Čaputová si prevzala medailu za starostlivosť o pravdu

PRAHA - Prezidentka vníma striebornú medailu nielen ako svoje ocenenie, ale aj ako ocenenie priateľstva a dobrých vzťahov medzi Českom a Slovenskom.

slovakia

left justify in out

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová si v utorok počas návštevy Prahy prevzala z rúk predsedu Senátu Parlamentu Českej republiky (PČR) Miloša Vystrčila Striebornú medailu Senátu PČR za Mimoriadnu starostlivosť o pravdu, slobodu, politickú kultúru a vládu práva. Informoval o tom spravodajský portál Seznam Zprávy. "Chcem vám poďakovať za to, ako sa správate a akým spôsobom dávate príklad ostatným. Som hrdý na to, že vás tu môžem privítať a oceniť vás. Chcem vám a celému Slovensku popriať všetko dobré a pozdravujte v mene Senátu celé Slovensko," uviedol Vystrčil počas slávnostnej ceremónie.

 

img

 

"Je mi cťou, že ocenenie preberám z rúk predsedu inštitúcie, ktorá si potrebu ochrany demokracie nesie vo svojom poslaní. Senát PČR je jedným z pilierov dodržiavania demokratických princípov, ľudských práv a slobody v Česku. Ale je aj nositeľom týchto hodnôt za hranice vašej vlasti," povedala prezidentka v ďakovnom prejave.

 

Prečítajte si tiež: Zuzana Čaputová navštívila Miloša Zemana. Priniesla mu darček

 

Politička zamierila v utorok po prílete na pražské letisko najprv do Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN), kde ju prijal jej český partner Miloš Zeman. Na programe má ďalej stretnutie s novou predsedníčkou Poslaneckej snemovne PČR Markétou Pekarovou Adamovou či debatu so študentmi. Pri príležitosti stredajšieho štátneho sviatku položí kvety k pamätníku na Národnej triede v Prahe. 

 

 

Možno vás zaujme: Zuzana Čaputová to poriadne vytmavila Ficovi! Hovorí, že líder Smeru klame a rozpráva bludy 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies