Zuzana Čaputová sa stretla s predsedom parlamentu, diskutovali o koaličnej kríze

NETKY.SK • 9 Marec 2021, 14:07 • 2 min
Zuzana Čaputová sa stretla s predsedom parlamentu, diskutovali o koaličnej kríze

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová dnes v Prezidentskom paláci prijala predsedu Národnej rady SR (NR SR) Borisa Kollára (Sme rodina).

slovakia

left justify in out

Hovorili spolu o aktuálnej situácii v koalícii. Hlava štátu o tom informovala vo svojom profile na sociálnej sieti. V stredu (10. marca) má k ďalšiemu fungovaniu koalície zasadnúť predsedníctvo hnutia Sme rodina.

Koaliční lídri rokovali 3. marca o kríze v koalícii. Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová sa počas dňa stretli aj s prezidentkou.

 

Prečítajte si tiež: Iveta Radičová to povedala jasne. Štát zlyháva v riadení pandémie

 

Šéf SaS po rokovaní vlády povedal, že „sa musíme seriózne baviť o rekonštrukcii vlády, lebo takto ďalej sa už nedá fungovať“.

 

Koaličná kríza nastala po tom, ako premiér Igor Matovič spolu s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (obaja OĽaNO) tajne nakúpili ruskú vakcínu Sputnik V a neinformovali o tom svojich koaličných partnerov zo strán SaS a Za ľudí.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vzdá sa Sulík svojho postu? Matovič podľa neho nezvláda pozíciu premiéra

 

Tí zásadne odmietajú, aby sa očkovacia látka používala na Slovensku skôr, ako prejde schvaľovacím procesom na úrovni Európskej liekovej agentúry (EMA) alebo ju neregistruje Štátny ústav na kontrolu liečiv (ŠÚKL). Ten však na to nemá kapacity.  

 

Lídri menších strán považujú zásadnú rekonštrukciu vlády, pričom presadzujú odchod Mareka Krajčího z postu ministra zdravotníctva pre nezvládnuté riadenie pandémie. 

 

Matoviča zas kritizujú za spôsob, akým riadi túto krajinu, zlú komunikáciu a neustále vyvolávanie sporov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona