Zuzana Čaputová reagovala na teroristický útok vo Viedni: Nesmieme dovoliť, aby v tejto zložitej chvíli naše spoločnosti ovládol strach a hnev

NETKY.SK • 3 November 2020, 15:15 • 2 min
Zuzana Čaputová reagovala na teroristický útok vo Viedni: Nesmieme dovoliť, aby v tejto zložitej chvíli naše spoločnosti ovládol strach a hnev

BRATISLAVA – Prezidentka Zuzana Čaputová dôrazne odsúdila teroristický útok, ktorý v pondelok 2. novembra otriasol centrom Viedne. V tlačovej správe to uviedol jej hovorca Martin Strižinec.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hlava štátu zároveň kontaktovala rakúskeho prezidenta Alexandra Van der Bellena, ktorému zaslala aj sústrastný telegram.

„Dôrazne odsudzujem tento nezmyselný a nehumánny čin, ktorý popiera všetky hodnoty civilizovanej spoločnosti a úcty k ľudskému životu. Nesmieme dovoliť, aby v tejto zložitej chvíli naše spoločnosti ovládol strach a hnev. Naše zdieľané hodnoty sú silnejšie než nenávisť, extrémizmus a terorizmus. V tejto ťažkej chvíli vyjadrujem v mene občanov Slovenskej republiky, ako aj vo svojom mene, Vám a rodinám obetí, úprimnú sústrasť a zraneným želám skoré uzdravenie,” uviedla Čaputová v telegrame.

 

Súvisiaci článok: Útočník z Viedne si zaobstaral kalašnikov na Slovensku, rakúska polícia naďalej pátra po komplicoch a robí rozsiahle razie


Svoju spolupatričnosť prezidentka vyjadrila aj v statuse na sociálnej sieti, kde uviedla, že je hlboko zarmútená hanebným teroristickým útokom vo Viedni a myslí na rodiny obetí, na zranených a na ľudí v Rakúsku. „Sme jednotní v tom, že sa postavíme proti nenávisti a terorizmu,” uviedla v statuse.

Pondelňajšia streľba vo Viedni si vyžiadala štyroch mŕtvych civilistov. Obeťami sú dvaja muži a dve ženy, informuje spravodajský portál ORF.at. Mŕtvy je aj podozrivý útočník, ktorý mal útočnú pušku a falošnú samovražednú vestu.

 

Zastrelila ho polícia. Po útoku tiež skončilo vo viedenských nemocniciach 17 zranených, vrátane jedného policajta. Sedem osôb je pritom vo vážnom stave. 
 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZÁCIA Vo Viedni došlo k viacerým teroristickým útokom, ozbrojení páchatelia sú na úteku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona