Zuzana Čaputová podporila kultúru a umenie aj týmto gestom

NETKY.SK • 30 November 2020, 6:32 • 2 min
Zuzana Čaputová podporila kultúru a umenie aj týmto gestom

Dobré správy prichádzajú z oblasti umenia a kultúry. Segmenty, ktoré tiež postihol nový koronavírus, sa pomyselne opäť nadýchnu aj vďaka podpore vlády Slovenskej republiky, ktorá rozhodla o finančnej pomoci.

slovakia

left justify in out

Jedným zo segmentov spoločnosti, ktorá sa postupne otvára, sú divadlá. Niekedy bežné návštevy predstavení, ktoré boli samozrejmosťou pre mnohých, sa dnes stali raritou a o to viac si tieto udalosti vychutnajú. Prezidentka Zuzana Čaputová sa zúčastnila na derniére hry Letmý sneh v podaní divadla Astorka.

 

Na sociálnej sieti podporila umelcov aj fotografiami z tejto hry, pričom zdôraznila, že nepatrila medzi ľahké. „Ale taká nie je ani doba, ktorú žijeme a dúfame, že čoskoro pominie,“ napísala teste po tom, ako herci tohto divadla otvorili svoju scénu.

 

„Som rada, že hoci za prísnych obmedzení, som si mohla pozrieť derniéru práve tejto hry Pavla Vilikovského so silným a hlbokým príbehom,“ tešila sa Zuzana Čaputová, ktorá sa po podujatí s hercami odfotila.

 

"Režisér Juraj Nvota a herci Ady Hajdu, Szidi Tobias, Miro Noga, Peter Šimun a Sarah Arató sa postarali o zážitok, za ktorý som veľmi vďačná,“ uzavrela hlava štátu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona