Zuzana Čaputová odovzdala poverovacie listiny veľvyslankyni Slovenska v Belgicku

NETKY.SK • 12 Január 2021, 12:38 • 2 min
Zuzana Čaputová odovzdala poverovacie listiny veľvyslankyni Slovenska v Belgicku

Zuzana Čaputová odovzdala poverovacie listiny novej veľvyslankyni Slovenska v Belgicku Petre Vargovej. Vargová bude pôsobiť ako vedúca Stáleho zastúpenia SR pri Európskej únii (EÚ) so sídlom v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Zuzana Čaputová, prezidentka SR, odovzdala poverovacie listiny novej veľvyslankyni Slovenska v Belgicku Petre Vargovej. Urobila tak dnes predpoludním vzhľadom na epidemickú situáciu bez účasti hostí médiíinformoval hovorca prezidentky Martin Strižinec. Vargová bude pôsobiť ako vedúca Stáleho zastúpenia SR pri Európskej únii (EÚ) so sídlom v Bruseli.

 

img

O nástupe Vargovej na pozíciu informoval minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nom. SaS) 2. decembra 2020. Svojej funkcie sa s najväčšou pravdepodobnosťou ujme v polovici januára 2021. Doteraz pôsobila ako generálna riaditeľka sekcie pre európske záležitosti na ministerstve zahraničných vecí.

 

img

 

„Teším sa, že po prvýkrát, odkedy má SR zastúpenie v Bruseli, bude viesť tento post žena,” povedal v decembri 2020 šéf slovenskej diplomacie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies