Zuzana Čaputová diskutovala na Pohode. Prečo sa cíti ako bezdomovec?

NETKY.SK • 9 Júl 2022, 16:46 • 2 min
Zuzana Čaputová diskutovala na Pohode. Prečo sa cíti ako bezdomovec?

TRENČÍN - Na trenčianskom hudobnom festivale diskutovala Zuzana Čaputová so Štefanom Hríbom.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Slovenskej republiky sa v diskusii vyjadrila k opozícii, svojim právomociam i k tomu, či bude opäť kandidovať. K tomu, že opozícia plánuje predstaviť svojho prezidentského kandidáta, prezidentka uviedla:

„Je to veľká právomoc, keď sa okrem svojho svedomia a faktov, ktoré mám v spise doložené, nemusíte držať absolútne ničoho. Rozumiem tomu, že niektorým politickým stranám ide o to, aby mali v prezidentskom kresle svojho človeka, a to aj v kontexte prebiehajúcich vyšetrovaní,“ povedala.

 

Prečítajte si aj: Veronika Remišová: My namiesto hádok pracujeme pre ľudí

 

obrazok

 

Obvinenia zo zmarenia referenda či označovanie nálepkou "americká agentka" sú podľa Čaputovej ďaleko za hranicou legitímnej politickej súťaže. „Niektoré politické sily šíria naratívy, ktoré sú jednoznačné účelové a snažia sa ma nálepkovať niečím, čo je síce abstraktné, ale znie to nebezpečne. Problém je v tom, že časť verejnosti sa tomu rozhodla uveriť,“ skonštatovala v diskusii.

 

obrazok

 

Moderátor Štefan Hríb v diskusii poznamenal, že si z histórie Slovenska nepamätá na žiadneho iného prezidenta, ktorý by

čelil kritike tak vládnej koalície, ako aj opozície.

 

„Ako povedal jeden z mojich bývalých kolegov, ak ste občiansky kandidát, ste politický bezdomovec. Podporu opozície z logických dôvodov nemám a nemám ani podporu lídra najsilnejšej koaličnej strany. Osamotenosť, ktorej človek čelí, súvisí aj s tým, že prezidentská inštitúcia je tak postavená. Môžem sa radiť s celým svetom, ale vo výsledku je každé rozhodnutie mojou zodpovednosťou,“ odpovedala mu na to prezidentka. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Juventus nezaháľa, priviedol Di Maríu a Pogbu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona