Zuzana Čaputová: „Čelíme novej bezpečnostnej situácii, musíme na to reagovať!"

NETKY.SK • 25 Február 2022, 12:27 • 2 min
Zuzana Čaputová: „Čelíme novej bezpečnostnej situácii, musíme na to reagovať!"

BRATISLAVA - V Európe i vo svete čelíme podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej novej bezpečnostnej situácii, na ktorú je potrebné reagovať jasným signálom obrany a ochrany.

slovakia

left justify in out

Treba podľa nej chrániť občanov i suverenitu krajín pred prípadnou agresiou. Hlava štátu to vyhlásila pred odletom na mimoriadny samit lídrov Severoatlantickej aliancie. Čaputová zároveň uviedla, že nové sankcie proti Rusku nie sú dostatočné a je potrebné pokračovať v dialógu, aby vojenské útoky prestali, a pokiaľ je to možné, aby sa pri rokovacom stole dosiahol mier.

 

img

 

Slovensko poskytne Ukrajine na urýchlenú humanitárnu pomoc jeden milión eur. Rozhodla o tom vláda SR na piatkovom mimoriadnom rokovaní.

 

Finančná pomoc súvisiaca so situáciou na Ukrajine a dôsledkami ruskej vojenskej agresie má prispieť k stabilizácii bezpečnostnej a humanitárnej situácie a zároveň k minimalizácii dôsledkov ozbrojeného konfliktu na civilné obyvateľstvo Ukrajiny. Príspevok bude distribuovaný prostredníctvom príspevkov do medzinárodných organizácií a nástrojov rozvojovej spolupráce.

 

Prečítajte si: VIDEO: V Rusku sa odohrali protesty proti vojne. Zadržali vyše 1700 ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies