Zuzana Čaputová: Brexit bez dohody bude mať dopad na našu automobilovú produkciu

NETKY.SK • 15 August 2019, 21:01 • 2 min
Zuzana Čaputová: Brexit bez dohody bude mať dopad na našu automobilovú produkciu

ŽILINA – Prípadný brexit bez dohody bude mať veľmi pravdepodobne dopad na našu automobilovú produkciu. Po štvrtkovej návšteve výrobných priestorov spoločnosti Kia Motors Slovakia pri Žiline to povedala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

slovakia

left justify in out

Témy recesie sa na stretnutí s vedením spoločnosti podľa jej slov dotkli len okrajovo. „Spomínali sme to v kontexte situácie, ktorá sa deje v Nemecku. Ako vieme, v tejto firme (Kia Motors Slovakia – pozn. TASR) je jedným z najväčších exportných trhov práve Veľká Británia a brexit bez dohody bude mať dopad na automobilovú produkciu," povedala prezidentka.

 

Podľa hovorcu spoločnosti Jána Žgravčáka sa každá moderná fabrika musí pripravovať na to, čo bude a sledovať ekonomický vývoj do budúcnosti.

 

img

Vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vedúci výroby Kia Motors Slovakia Roman Kráľovanský počas prehliadky závodu Kia Motors Slovakia v Žiline.

 

„My sa snažíme byť pripravení na to, aby sme vedeli zareagovať na vývoj politickej a ekonomickej situácie v Európe i vo svete. Prichádzame s výrobou elektrifikovaných modelov, a keďže sme jediná európska fabrika, tak veríme, že toto bude naša budúcnosť. O tom ale nerozhodujeme my, ale naša domovská firma v Soule,“ skonštatoval Žgravčák.

 

Ako dodal, sú radi, že keďže prichádza kríza, podarilo sa im prísť na trh s dvomi úspešnými modelmi. Momentálne podľa neho čísla ešte nehovoria o tom, že by spoločnosť kríza zasahovala tak, ako sa to deje u konkurencie.

 

„U nás je priorita udržanie zamestnanosti, neplánujeme prepúšťať, ani by sme nechceli prepúšťať zamestnancov ani počas krízy. U nás sa prepúšťanie týka len nejakej prirodzenej fluktuácie,“ zdôraznil hovorca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies