Žurnalisti BBC budú štrajkovať proti plánovanému prepúšťaniu

NETKY.SK • 12 Február 2013, 07:52 • 2 min
Žurnalisti BBC budú štrajkovať proti plánovanému prepúšťaniu

Žurnalisti BBC budú štrajkovať proti plánovanému prepúšťaniu - Politika Žurnalisti britskej rozhlasovej a televíznej spoločnosti BBC vyhlásili na 18. februára jednodňový štrajk na protest proti ich prepúšťaniu.

slovakia

left justify in out

imgŽurnalisti britskej rozhlasovej a televíznej spoločnosti BBC vyhlásili na 18. februára jednodňový štrajk na protest proti ich prepúšťaniu. Oznámil to dnes Národný zväz novinárov (NUJ).

Členovia združenia pracujúci v BBC budú na budúci pondelok štrajkovať a od piatka budú vykonávať iba nevyhnutné minimum práce, ktoré majú zakotvené v pracovnej zmluve, pokým spoločnosť neprestane prepúšťať "nadbytočných"zamestnancov namiesto toho, aby im zabezpečila inú pracovnú príležitosť. 

Program zoštíhlenia BBC predpokladá, že sa počet zamestnancov verejnoprávneho média zníži počas piatich rokov o 2000. 

BBC vyjadrila sklamanie nad ohláseným štrajkom a uviedla, že sa tento týždeň stretne s vedením NUJ, aby sa pokúsili nájsť riešenie.

"Intenzívne pracujeme na tom, aby sme zabezpečili iné pracovné príležitosti, kde môžeme a budeme pokračovať v spolupráci s odbormi, aby sme si boli istí, že ich členovia dostanú podporu pri premiestňovaní na inú prácu," citovala agentúra Reuters hovorcu BBC.

BBC vysiela nielen v Británii, ale v 32 jazykoch prostredníctvom rádia, televízie a online služieb oslovuje približne 180 miliónov ľudí vo svete.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies