Zürišský hotel vo Švajčiarsku tiež zrušil zhromaždenie s tureckým ministrom Čavušoglom

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 15:43 • 2 min
Zürišský hotel vo Švajčiarsku tiež zrušil zhromaždenie s tureckým ministrom Čavušoglom

ŽENEVA - Švajčiarsky hotel Hilton ležiaci neďaleko letiska v Zürichu sa stal ďalším miestom, v ktorom úrady nepovolili nedeľňajšie zhromaždenie plánované evidentne na podporu tureckého aprílového referenda o ústavných zmenách.

slovakia

left justify in out

Na podujatí sa mal turecký minister zahraničných vecí Mevlüt Čavušoglu stretnúť s príslušníkmi tamojšej tureckej komunity, ktorú podľa odhadov tvorí asi 120.000 osôb. O zrušení tejto akcie informoval dnes manažér hotela. Odvolal sa pritom na obavy o bezpečnosť.

 

Rozhodnutie hotela prišlo v čase napätia medzi Ankarou a viacerými európskymi krajinami, ktorého dôvodom sú práve snahy Turecka presviedčať krajanov žijúcich v európskych krajinách, aby hlasovaním podporili blížiace sa referendum.

 

"Bezpečnosť účastníkov a zamestnancov nemôže byť zaručená," uviedol dnes eventový manažér hotela Alexej Lintchuk. Vedenie mesta už skôr varovalo, že podujatie môže pritiahnuť množstvo demonštrantov a mohlo by byť namáhavé udržať ho pod kontrolou.

 

Švajčiarske ministerstvo zahraničných vecí však zároveň dodalo, že Čavušoglovi nebude brániť vo vystúpeniach na verejnosti. "Švajčiarsko prikladá veľký význam slobode prejavu," uviedol rezort diplomacie vo vyhlásení.

 

Rozhodnutie zürišského hotela prišlo po tom, ako podobné zhromaždenie s Čavušoglom nepovolilo v utorok ani centrum v nemeckom Hamburgu, akcia však následne prebehla na miestnom tureckom konzuláte.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies