Zúfalí Gréci: Počet samovrážd stúpol o 26 percent!

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 16:08 • 2 min
Zúfalí Gréci: Počet samovrážd stúpol o 26 percent!

ATÉNY - Počet samovrážd v krízou postihnutom Grécku za posledné obdobie prudko stúpol. Informoval o tom národný štatistický úrad Elstat.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho údajov spáchalo v roku 2011 samovraždu 477 ľudí, čo je v porovnaní s predošlým rokom nárast o 26 percent. Hoci 82 percent z tých, čo si siahli na život, boli muži, počet ženských samovrážd sa v roku 2011 zdvojnásobil na 84, uviedol úrad. Oblasť Atén, kde žije takmer tretina 11-miliónovej gréckej populácie, sa na smutnej štatistike podieľa 35 percentami, Stredné Macedónsko na severe 11 percentami a Kréta 7,7 percentami. Podľa predstaviteľov štatistického úradu boli údaje za rok 2011 dôkladne preverené.

K zvýšenému počtu samovrážd v Grécku nepochybne prispieva zlá hospodárska situácia, obrovská nezamestnanosť a radikálne úsporné opatrenia. Tie sa vláda zaviazala urobiť výmenou za medzinárodnú pomoc, ktorá má zachrániť krajinu pred bankrotom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies