Zuckerbergov beh v zasmogovanom centre Pekingu pobavil čínsku verejnosť

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 16:25 • 2 min
Zuckerbergov beh v zasmogovanom centre Pekingu pobavil čínsku verejnosť

PEKING - Fotografia zakladateľa Facebooku Marka Zuckerberga počas dnešného ranného rekreačného behu v smutne známom zasmogovanom centre Pekingu vyvolala v čínskych sociálnych médiách záplavu pobavených komentárov a aj niekoľko paródií.

slovakia

left justify in out

Zuckerberg je pre čínsku verejnosť obľúbenou mediálnou osobnosťou - napriek tomu, že Facebook je spolu s inými populárnymi zahraničnými sociálnymi médiami v krajine zakázaný. Zuckerberg je všeobecne známy takisto neustálou, ale zatiaľ bezvýslednou snahou nakloniť si čínskych lídrov uplatňujúcich prísnu cenzúru internetu.

 

Zuckerberg zverejnil fotografiu z ranného džogingu na svojej stránke na Facebooku. Snímka zachytáva, ako s ďalšími piatimi kolegami beží po Námestí nebeského pokoja, teda Námestí Tchien-an-men, kde v roku 1989 vláda zmasakrovali stovky študentov.

 

 

It's great to be back in Beijing! I kicked off my visit with a run through Tiananmen Square, past the Forbidden City and...

Posted by Mark Zuckerberg on 17. marec 2016

 

Zuckerbergov beh spustil na sieťach vlnu reakcií od posmechu po obavy o jeho zdravie. "Čo nevidíš smog, Mark? Prestaň behať vonku. Peking je môj domov, ale behať vonku neodporúčam, " napísala užívateľka Facebooku.


V ďalších reakciách sa objavila odporúčanie, aby si Zuckerberg vzal aspon rúšku, avšak niektorí sa divili nad tým, ako sa Američanovi podarilo napojiť na Facebook, keď prístup naň čínska vláda blokuje.


Niektorým sa nepáčilo, že sa nechal vyfotiť na mieste, kadiaľ v roku 1989 prechádzali v rámci potlačenia vtedajších protestov tanky. Jeden z dôsledných užívateľov dokonca zverejnil upravenú fotografiu, na ktorej smejúci sa Zuckerberg vedie kolónu tankov.

 

Mladý technologický magnát prišiel do Pekingu preto, že cez víkend sa zúčastní na ekonomickom fóre, kde sa niektorí najvýznamnejší svetoví lídri z podnikateľskej a finančnej sféry stretnú s čínskymi politikmi, informovala agentúra AP.

 

"Je skvelé byť opäť v Pekingu! Zahájil som svoju návštevu cez námestie Tchien-an-men, okolo Zakázaného mesta a cez Nebeský most, " napísal Zuckerberg, ktorého žena je čínskeho pôvodu a pri svojich minulých návštevách ukázal, že vie čínsky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona