Zsuzová a Kočner majú na krku ďalšie obvinenie!

NETKY.SK • 28 September 2021, 18:07 • 2 min
Zsuzová a Kočner majú na krku ďalšie obvinenie!

BRATISLAVA - Prokurátor ich obžaloval z prípravy vraždy viacerých prokurátorov.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v utorok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na päť osôb – Mariana Kočnera, Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Dušana Kracinu a Darka Dragica. 

 

Ako organizovaná skupina mali pripravovať vraždu v súčasnosti už generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a prokurátora Petra Šufliarskeho. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

 

img

 

Doplnila, že obvinené osoby ponúkali finančnú odmenu za odstránenie v tom čase dvoch vedúcich prokurátorov Žilinku a Šufliarskeho a vtedajšieho advokáta Lipšica. Prokurátor podal na všetkých obžalobu pre pokračovací obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy.

 

Prečítajte si viac: Maroš Žilinka vypovedal na NAKA v prípade prípravy jeho vraždy

 

V prípade Zsuzsovej a Szabóa aj pre pomoc k zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Z prípravy vrážd obvinil koncom augusta 2019 vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ministerstva vnútra pôvodne Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa.

 

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Zsuzsová. Po výpovedi Andruskóa, odsúdeného v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, zadržali aj podnikateľa Mariana Kočnera. V marci tohto roku obvinili v prípade aj občana Bosny a Hercegoviny Darka Dragica. Podnikateľa Mariana Kočnera obvinili ako posledného koncom júna.

 

img

 

Žilinka a Šufliarsky sa už viackrát vyjadrili, že motívom objednávky bola ich práca. Lipšic je presvedčený, že objednávateľom bol podnikateľ Kočner. Prípravu vrážd vyšetroval najprv Úrad inšpekčnej služby, neskôr ho prebrala Národná kriminálna agentúra.

 

Mohlo by vás zaujímať: Generálny prokurátor žiada médiá, aby nezverejňovali informácie o údajnej vražde 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies