ZSSK zaplatí za modernizáciu rušňov takmer 31 mil. eur

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 13:50 • 2 min
ZSSK zaplatí za modernizáciu rušňov takmer 31 mil. eur

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. (ZSSK) zaplatí za modernizáciu jedenástich jednosystémových hnacích dráhových vozidiel radu 163 na dvojsystémové 25,81 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 30,97 mil. eur vrátane dane.

slovakia

left justify in out

Súčasťou zmluvnej ceny je aj opcia na modernizáciu siedmich rušňov. Vo verejnej súťaži na poskytovanie týchto služieb, vyhlásenej v januári tohto roka, uspela firma ŽOS Vrútky, a.s. spomedzi štyroch ponúk na základe elektronickej aukcie.

 

Predpokladaná hodnota takmer dvojročnej zákazky bola 25,85 mil. eur bez dane, takže vysúťažená cena má na nej podiel 99,85 %. Vyplýva to z výsledku tendra zverejneného v piatok vo Vestníku verejného obstarávania. ZSSK oznámila, že modernizácia lokomotív bude vykonaná hlavne v rozsahu dosadenia trakčného transformátora a nových komponentov trakčného reťazca, ako aj zvýšenia trvalého výkonu minimálne na 3,2 megawattu a zvýšenia prevádzkovej rýchlosti na 160 kilometrov za hodinu. 

 

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. vznikla ako samostatný osobný dopravca začiatkom roku 2005. Je jedným z troch nástupníckych podnikov bývalých jednotných železníc, má základné imanie 212,44 mil. eur, jej jediným akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť vykonáva osobnú dopravu vo verejnom záujme na základe objednávky ministerstva a IC vlaky prevádzkuje na vlastné náklady bez podpory štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies