ZSSK plánuje dať za čistenie koľajových vozidiel 23 mil. eur

NETKY.SK • 5 August 2015, 11:37 • 2 min
ZSSK plánuje dať za čistenie koľajových vozidiel 23 mil. eur

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) chce za čistenie železničných koľajových vozidiel počas štyroch rokov dať predbežne 23,2 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH), resp. 27,84 mil. eur vrátane dane.

slovakia

left justify in out

Súčasťou odhadovaných nákladov je opcia na dva roky za 11,6 mil. eur bez dane (13,92 mil. eur s daňou). Štátny osobný vlakový dopravca už vyhlásil verejnú súťaž na poskytovanie týchto služieb a zákazku rozdelil na štyri časti podľa regiónov.


Dodávateľ bude pre železničiarov zabezpečovať čistenie osobných vozňov, rušňov, prípojných vozňov, elektrických a motorových jednotiek a ďalšie s tým súvisiace činnosti. Lehota na predkladanie ponúk je 19. septembra. Odhadované náklady na čistenie železničných koľajových vozidiel v regióne Bratislava sú 9,51 mil. eur bez dane, v regióne Zvolen 1,62 mil. eur, v regióne Žilina 4,18 mil. eur a v regióne Košice 7,89 mil. eur bez dane. Rozhoduje ekonomicky najvýhodnejšia ponuka z hľadiska troch kritérií.


Čistenie železničných koľajových vozidiel pre ZSSK v súčasnosti zabezpečuje spoločnosť Euroclean, s. r. o. Bratislava na základe dohôd z mája a júna 2013 pre každý zo štyroch regiónov. Celkový neprekročiteľný cenový limit na tieto služby v uvedených regiónoch na dva roky je 9,47 mil. eur bez dane (11,37 mil. eur s daňou) a v prípade predĺženia dohody na štyri roky 18,94 mil. eur bez dane (22,73 mil. eur s daňou).


Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. vznikla ako samostatný osobný dopravca začiatkom roku 2005. Je jedným z troch nástupníckych podnikov bývalých jednotných železníc, má základné imanie 212,44 mil. eur, jej jediným akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť vykonáva osobnú dopravu vo verejnom záujme na základe objednávky ministerstva a IC vlaky prevádzkuje na vlastné náklady bez podpory štátu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona