ZSSK odhaduje, že za nákup 17 nových vozňov zaplatí 31,28 milióna eur

NETKY.SK • 22 September 2014, 18:35 • 2 min
ZSSK odhaduje, že za nákup 17 nových vozňov zaplatí 31,28 milióna eur

BRATISLAVA - Štátny osobný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) odhaduje, že cena za dodávku 17 nových vozňov bude vo výške 31,28 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

Na zákazku už železničiari vyhlásili súťaž a informovali o nej vo vestníku verejného obstarávania. 
     

Vozne by mali premávať v Bratislave a okolí v rámci Integrovaného dopravného systému Bratislava. To znamená, že budú nasadzované na všetky linky integrovaného systému smerujúce do Bratislavy. Napríklad z Nových Zámkov, Galanty, Piešťan, Trnavy či Kútov.
     

Záujemcovia môžu predkladať svoje ponuky do 3. novembra tohto roku. ZSSK vyberie víťaza na základe ekonomicky najvýhodnejšej ponuky. Bude posudzovať celkovú cenu za dodávku a tiež prevádzkovo- technické parametre. V tendri sa použije elektronická aukcia.
     

Dodávka sa má financovať z eurofondov z Operačného programu Doprava (OPD). "Projekt je snahou využiť do posledného centu financie OPD z končiaceho programového obdobia, ktoré zostali zatiaľ disponibilné," doplnila hovorkyňa ZSSK Jana Morháčová.
     

Vozne majú byť veľkopriestorové, klimatizované, určené pre 2. triedu, s priestorom pre bicykle. Priemerný vek rušňov a vozňov u štátneho dopravcu je pritom v súčasnosti 22 rokov. Firma však podľa Morháčovej nasadzuje do prevádzky aj vozne staršie ako 35 rokov. "Najvyšší podiel starých vozňov je práve v regionálnej doprave, v osobných vlakoch," konštatovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies