ZSSK odhaduje, že jej v roku 2015 stúpne počet cestujúcich najmenej o 10 %

NETKY.SK • 31 December 2014, 11:25 • 2 min
ZSSK odhaduje, že jej v roku 2015 stúpne počet cestujúcich najmenej o 10 %

BRATISLAVA - Štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) odhaduje, že jej v roku 2015 medziročne stúpne počet cestujúcich minimálne o 10 %. Dopravca by zároveň podľa generálneho riaditeľa Pavla Gábora chcel zvýšiť aj svoj podiel na trhu.

slovakia

left justify in out

Po zavedení vlakov zadarmo pre študentov a dôchodcov totiž firma očakáva i to, že časť ľudí presadne do vlakov z áut. Lístky zadarmo pritom znamenajú pre spoločnosť denne v priemere o 23.000 cestujúcich vo vagónoch viac. V budúcom roku však ešte štát plánuje zvýšiť aj zľavy vo vlakoch pre pracujúcich na 50 %.
     

Za minulý rok prepravila firma celkovo 44,3 milióna cestujúcich. Oproti predchádzajúcemu roku to znamenalo nárast o 1,94 %. Zároveň spoločnosť vlani dosiahla stratu 7,1 milióna eur. V aktuálnom roku 2014 Gábor odhaduje jej zníženie, očakáva ju na úrovni 6 až 6,5 milióna eur.
     

Výzvou pre železničnú spoločnosť do budúceho roka tak je podľa jej šéfa ešte viac zvyšovať kvalitu. A teda pokračovať v trende dokončovania viacerých investičných projektov.
     

V týchto týždňoch totiž dáva ZSSK do prevádzky 12 nových vlakov v okolí Košíc a Bratislavy určených pre regionálnu dopravu. Nakupujú sa v rámci druhého eurofondového projektu, ktorý obsahuje dodávku celkovo 29 nových vlakov. Zvyšných 17 má prísť na budúci rok. Projekt nadväzuje na predchádzajúcu dodávku 32 vlakových súprav, celkovo by ich tak v budúcom roku malo po slovenských koľajniciach jazdiť 61.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies