ZSSK nakúpi motorovú naftu a olej do rušňov za 23 miliónov eur

NETKY.SK • 6 December 2016, 15:21 • 2 min
ZSSK nakúpi motorovú naftu a olej do rušňov za 23 miliónov eur

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) nakúpi motorovú naftu a motorový olej za 19,25 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (23,1 mil. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

V rušňových depách partnerskej Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a. s. (ZSSK Cargo) v Leopoldove, Žiline, Trenčianskej Teplej, Plešivci, Haniske pri Košiciach a vo Zvolene predpokladá za dva roky načerpať priamo do lokomotív 18,4 mil. litrov motorovej nafty a doplniť 40 tis. litrov motorového oleja.


Ako vyplýva z oznámenia ZSSK o dobrovoľnej transparentnosti ex ante vo Vestníku verejného obstarávania, pri zadaní zákazky použila rokovacie konanie bez predchádzajúcej výzvy na súťaž. Štátny osobný vlakový dopravca to zdôvodnil tým, že uvedený tovar môže dodať len určitý hospodársky subjekt z technických dôvodov pre chýbajúcu hospodársku súťaž. Štátny nákladný vlakový prepravca je totiž vlastníkom a prevádzkovateľom čerpacích staníc naftového hospodárstva vo svojich rušňových depách.


Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. a Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a. s. vznikli začiatkom roku 2005 ako dva z troch nástupníckych podnikov bývalých jednotných železníc. ZSSK vykonáva osobnú prepravu a má základné imanie 212,44 mil. eur, ZSSK Cargo je nákladným dopravcom so základným imaním 401,646 mil. eur. Jediným akcionárom oboch spoločností je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona