ZSSK Cargo zrušilo súťaž na podporu informačných systémov

NETKY.SK • 26 August 2014, 16:00 • 2 min
ZSSK Cargo zrušilo súťaž na podporu informačných systémov

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s. (ZSSK Cargo) zrušila verejnú súťaž na poskytovanie odborných služieb podpory prevádzky informačných systémov.

slovakia

left justify in out

Štátny vlakový nákladný dopravca tak rozhodol štyri a pol mesiaca po vyhlásení tendra. Ako informoval, zrušenie súťaže nariadil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) a neskôr vyhlási novú súťaž. Predpokladaná cena trojročnej zákazky bola 1,45 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

 

ÚVO začal v júni konanie o námietkach proti podmienkam v súťažných podkladoch uvedeného tendra. Teda ešte pred otváraním ponúk označených ako kritériá. Začiatkom augusta nariadil súťaž zrušiť. Ako vyplýva z rozhodnutia úradu zverejneného na jeho portáli, ZSSK Cargo určila pravidlá uplatnenia kritérií, ktoré boli v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní, pretože nepodporovali čestnú hospodársku súťaž. V rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní podľa úradu boli aj stanovené zmluvné podmienky. 

 

"Medzi týmito porušeniami a vyhodnotením ponúk existuje priama príčinná súvislosť. Nakoľko práve kritériá na vyhodnotenie ponúk sú inštitútom, pomocou ktorého sú ponuky uchádzačov vyhodnocované a vzájomne porovnávané a pravidlá na ich uplatnenie sú prostriedkom na výber ekonomicky najvýhodnejšej ponuky," konštatoval úrad. Ich určením v rozpore so zákonom o verejnom obstarávaní podľa úradu nie je vytvorený predpoklad výberu ekonomicky najvýhodnejšej ponuky, čo má vplyv na výsledok verejného obstarávania. 

 

"Na základe kontrolovaným (ZSSK Cargo) stanovených pravidiel uplatnenia kritérií na vyhodnotenie ponúk by sa úspešným uchádzačom mohol stať aj uchádzač, ktorý reálne nepredloží ekonomicky najvýhodnejšiu ponuku," dodal úrad. Navyše, zmluvné podmienky uvedené v návrhu zmluvy mohli odradiť od účasti vo verejnej súťaži uchádzačov, ktorí by inak boli schopní realizovať zákazku a predložiť relevantné ponuky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies