ZSSK Cargo nevybralo investora na kúpu 66 % akcií druhej dcéry, súťaž pokračovať nebude

NETKY.SK • 20 November 2015, 14:18 • 2 min
ZSSK Cargo nevybralo investora na kúpu 66 % akcií druhej dcéry, súťaž pokračovať nebude

BRATISLAVA - Štátna Železničná Spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) nevybrala v súťaži investora na kúpu 66-% podielu vo svojej druhej dcérskej spoločnosti ZSSK Cargo Intermodal. Súťaž sa tak podľa hovorcu firmy Martina Halandu ukončila.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť pritom neplánuje tender opätovne vyhlásiť a hľadať investora nanovo. "ZSSK Cargo bude hľadať systémovú podporu a rozvoj intermodálnej prepravy v rámci materskej spoločnosti," priblížil Halanda. Druhá dcérska firma Carga je zameraná na intermodálnu prepravu a podľa predpokladov mal predaj 66-% podielu v nej materskej firme priniesť približne 20 miliónov eur. Tender prebiehal od 1. augusta tohto roku. K termínu na predkladanie záväzných ponúk, čiže k 31. októbru, dostalo ZSSK Cargo len jednu kompletnú ponuku a tri oznámenia o rozhodnutí nepredložiť ponuku. Jedinú ponuku predložila česká spoločnosť EP Cargo, člen skupiny EP Group.

 

"Predložená ponuka nesplnila očakávania ZSSK Cargo po stránke ponúknutej ceny za 66 % akcií dcérskej spoločnosti," vysvetlil Halanda. Do súťaže sa zapojili, ale ponuku nepredložili, ruská spoločnosť Centrum pre prepravu tovarov v kontajneroch TransContainer, čínska spoločnosť Bondex Logistics a slovenská spoločnosť Railtrans International patriaca do skupiny výrobcu biopalív AZC. Vzhľadom na to vyhlásila riadiaca komisia projektu medzinárodné výberové konanie na vstup kvalifikovaného investora do dcérskej spoločnosti na realizáciu intermodálnej prepravy za ukončené, a to bez výberu investora.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona