ZSSK Cargo chystá rekonštrukciu častí rušňov za 6,5 mil. eur

NETKY.SK • 22 Február 2016, 13:43 • 2 min
ZSSK Cargo chystá rekonštrukciu častí rušňov za 6,5 mil. eur

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a. s. (ZSSK Cargo) pripravuje rekonštrukciu elektrických častí hnacích dráhových vozidiel radu 363.

slovakia

left justify in out

Predpokladá na to vynaložiť predbežne 6,44 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (7,73 mil. eur vrátane dane). Rekonštrukcia je plánovaná v období do 31. decembra 2020. Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, lehota na predkladanie ponúk je 30. marca.


"Predmetom zákazky je rekonštrukcia silovej časti elektrickej výzbroje na hnacích dráhových vozidlách radu 363 - rekonštrukcia zastaraného trakčného usmerňovača DIUS Delta A, impulzného meniča budenia jednosmerných trakčných motorov BATYR Delta A a hlavných impulzných meničov napájania kotiev jednosmerných trakčných motorov Puls Delta A," oznámil štátny vlakový nákladný dopravca. Uchádzači majú preukázať, že v predchádzajúcich troch rokoch dosiahli celkový obrat minimálne 3,5 mil. eur bez dane.


ZSSK Cargo zároveň vyhlásila verejnú súťaž na opravy náhradných dielov železničných koľajových vozidiel, a to spaľovacie motory, dynamá, alternátory, dopravné a obehové čerpadlá. Odhadované náklady na tieto služby za dva roky sú 1,62 mil. eur bez dane (1,94 mil. eur s daňou). Ponuky je možné predkladať do 4. apríla.


Za profylaktické kontroly a servis zariadení Mirel na roky 2016 a 2017 má železničný nákladný dopravca zaplatiť 642 tis. eur bez dane (770,4 tis. eur s daňou). Zákazku získala bratislavská spoločnosť HMH, s. r. o. cez rokovacie konanie bez zverejnenia, a to z technických dôvodov a z dôvodu ochrany výhradných práv. HMH je podľa železničiarov výrobcom modulárneho systému Mirel, chráneného ochrannou známkou, registrovanou Úradom priemyselného vlastníctva. Systém Mirel prenáša na železničné dráhové vozidlo informácie z traťovej infraštruktúry z dôvodu zabezpečenia maximálnej spoľahlivosti a bezpečnosti prevádzky železničnej dopravy a zabezpečuje i ďalšie funkcie pri riadení železničných dráhových vozidiel.


Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a. s. vznikla začiatkom roka 2005 a je jednou z troch nástupníckych spoločností pôvodne jednotných železníc. Zabezpečuje nákladnú železničnú dopravu, má základné imanie 401,646 mil. eur. Akcionárom spoločnosti je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies