ZSSK by sa nemala vyhovárať, že ju na trase do Košíc blokujeme, tvrdí RegioJet

NETKY.SK • 13 Január 2017, 19:05 • 2 min
ZSSK by sa nemala vyhovárať, že ju na trase do Košíc blokujeme, tvrdí RegioJet

BRATISLAVA - Štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) by sa nemala vyhovárať na to, že ju RegioJet akokoľvek blokuje a mala sa okamžite pustiť do úpravy cestovného poriadku. Vyhlásil to hovorca súkromného dopravcu RegioJet Aleš Ondrůj, čím reagoval na štvrtkové (12. 1.) vyjadrenie štátnej ZSSK.

slovakia

left justify in out

Podľa ZSSK síce RegioJet potvrdil ukončenie prevádzky svojich vlakov na trase Bratislava - Košice na konci januára, ale neuvoľnil trasu s časovými polohami týchto spojov, ktorú mal objednanú aj na ďalšie obdobie.

 

"RegioJet oficiálne informoval Železnice Slovenskej republiky o tom, že nebude spoje od 31. januára prevádzkovať a ZSSK by sa určite nemala vyhovárať na to, že ju RegioJet akokoľvek blokuje," zdôraznil Ondrůj.

 

Štátna ZSSK by tak podľa neho určite nemala na nič vyčkávať a mala by robiť všetko pre to, aby bola pripravená od 1. februára upraviť svoj cestovný poriadok tak, aby obslúžila cestujúcich aj v ďalších mestách, nielen vo veľkých lukratívnych zastávkach.

 

"Práve preto, že nám ide o čo najmenší dosah na cestujúcich, vyzvali sme ZSSK, aby pristúpila k týmto úpravám," vysvetlil hovorca. ZSSK pritom nie je podľa neho nijako viazaná na kapacitu trasy, ktorú má pridelenú RegioJet a môže realizovať všetky potrebné postupy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies