ŽSR zaznamenali prvý týždeň bez zrážky vlaku s človekom či autom

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 10:37 • 2 min
ŽSR zaznamenali prvý týždeň bez zrážky vlaku s človekom či autom

BRATISLAVA - Uplynulý týždeň bol na železničných tratiach prvým v tomto roku bez zrážky vlaku s civilnou osobou či autom. Informovala o tom hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

slovakia

left justify in out

V priebehu 18. týždňa však ŽSR zaznamenali prípady nebezpečného a agresívneho správania sa. Na trati Devínska Nová Ves – Zohor rušňovodič 1. mája nahlásil civilnú osobu sediacu v koľajisku. Následne ju zaistila policajná hliadka.

 

Na zastávke Bratislava-Vinohrady zase musel 27. apríla personál vylúčiť z osobného vlaku skupinu neprispôsobivých osôb. Tie pri opúšťaní vlaku fyzicky napadli na nástupisku rušňovodiča. Podobný prípad sa stal v ten istý deň v Chotíne. Vlakvedúci osobného vlaku tu privolal políciu kvôli agresívnemu cestujúcemu, ktorý poškodil interiérové dvere vozňa.

 

ŽSR mali problémy aj s vandalmi. V Kraľovanoch počas kontroly zistili posprejovanú stenu podchodu pre cestujúcich. V Trnave zadržali dvoch cestujúcich, ktorí rozbili dve obkladové tabule na prijímacej budove železničnej stanice.

Železnice zaznamenali aj deväť prípadov krádeží. V Seredi napríklad ukradli zlodeji napájacie laná, na trati Dunajská Streda – Dolný Štál návesť.

 

Aj počas uplynulého týždňa hynula pod kolesami vlakov zver. ŽSR zaznamenali 11 prípadov takejto zrážky. Podľa Pavlikovej išlo väčšinou o lesnú zver, medzi ktorou bol aj medveď.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies