ŽSR začali s opravou železničného mosta cez vodnú nádrž Dedinky

NETKY.SK • 25 Máj 2015, 09:57 • 2 min
ŽSR začali s opravou železničného mosta cez vodnú nádrž Dedinky

MLYNKY - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dnes začali s opravou železničného mosta, ktorý premosťuje vodnú nádrž Dedinky - Palcmanská Maša medzi železničnými stanicami Mlynky a Dobšinská Ľadová Jaskyňa. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková s tým, že práce potrvajú do 30. mája.

slovakia

left justify in out

„ŽSR budú na moste vymieňať 89 kusov drevených mostníc, aby zabezpečili normovaný stav a prevádzkovú spôsobilosť tohto technického objektu železničnej dopravnej cesty. Súčasne sa budú v rámci údržby odstraňovať chyby a nedostatky zistené revíziou mosta,“ priblížila hovorkyňa. Zároveň podľa nej dôjde k zníženiu nivelety koľaje za mostom v dĺžke 500 metrov a vykoná sa aj smerová a výšková úprava koľaje.

 

Všetky činnosti budú ŽSR vykonávať vlastnými kapacitami vnútroorganizačných jednotiek. Finančné náklady vynaložené na opravu mosta sa odhadujú do výšky 55.000 eur. „Počas výluky budú vybrané osobné vlaky odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou (NAD). V tarifných bodoch Mlynky a Dobšinská Ľadová Jaskyňa budú pristavené autobusy NAD pred výpravnými budovami,“ upozornila Pavlíková.

 

Náhradné zastávky pre NAD budú zriadené pre železničnú zastávku Dedinky – na cestnej komunikácii pred železničnou zastávkou a pre železničnú zastávku Stratená – zastávka Slovenskej autobusovej dopravy Stratená. ŽSR týmto upozorňujú cestujúcu verejnosť, aby zvýšila pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies