ŽSR začali rekonštrukciu železničnej stanice v Myjave, dokončená bude v roku 2019

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 08:41 • 2 min
ŽSR začali rekonštrukciu železničnej stanice v Myjave, dokončená bude v roku 2019

MYJAVA - V Myjave začali Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) rekonštrukciu železničnej stanice.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne ŽSR Martiny Pavlikovej rekonštrukcia stanice bola v pláne už dlhšie časové obdobie, problémom bol nedostatok financií.

 

„Cieľom rekonštrukcie je modernizácia objektov v obvode železničnej stanice, optimalizácia využitia objektov, energetických nákladov, inžinierske siete, modernizácia zabezpečovacích a oznamovacích technologických zariadení, vytvorenie štandardných pracovných podmienok prevádzkových zamestnancov a zvýšenie kultúry cestovania,“ informovala.

 

Náklady na rekonštrukciu stanice v Myjave sú plánované na 2,8 milióna eur, ktoré ŽSR pokryje z vlastných zdrojov. Práce by mali byť ukončené v apríli 2019. „Počas rekonštrukčných prác budú zriadené dočasné priestory pre vybavovanie cestujúcich dvoma kontajnermi. Obdobne, ako to bolo počas rekonštrukcie železničnej stanice Stará Turá,“ spresnila hovorkyňa ŽSR.

 

Rekonštrukciu železničnej stanice, ktorá bola postavená v roku 1927, privítalo aj samotné mesto. „Po dlhých rokoch sa začalo s potrebnou rekonštrukciou. Veríme, že prebehne podľa plánov a objekty železničnej stanice už v tomto roku získajú nový vzhľad, ktorý v súlade s projektom navráti stanici v Myjave jej pôvodný vzhľad," doplnil hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

 

Rekonštrukciou neprejde priestor bufetu, ktorý je súčasťou železničnej stanice, keďže ten nie je majetkom ŽSR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies