ŽSR vykonajú údržbu trate medzi Trebišovom a Michalovcami, vlaky budú nahradené autobusmi

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 15:28 • 2 min
ŽSR vykonajú údržbu trate medzi Trebišovom a Michalovcami, vlaky budú nahradené autobusmi

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) uskutočnia v 13. týždni plánované denné výluky v úsekoch železničnej trate medzi Trebišovom a Michalovcami.

slovakia

left justify in out

Počas pracovnej činnosti, zameranej najmä na odstraňovanie anomálií bezstykovej koľaje, budú vybrané vlaky osobnej dopravy nahradené autobusmi.

 

Výlukové práce sa uskutočnia:

 

- 27. a 28. marca medzi ŽST Trebišov a Bánovce nad Ondavou, v čase 10.20 – 15.15 h,

- 29. a 30. marca medzi ŽST Bánovce nad Ondavou a Michalovce, v čase 10.20 – 15.40 h.

 

Zamestnanci ŽSR plánujú opraviť celkovo sedem lomov koľajníc, aby zabezpečili požadovanú kvalitu zjazdnosti traťovej koľaje. Poškodené časti koľajníc vyrežú a nahradia koľajnicami potrebnej dĺžky, ktoré následne zvaria. Zároveň budú strojne odstraňovať aj náletové kroviny, aby zlepšili výhľadové pomery na trati. Uvedené činnosti vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami v spolupráci s dodávateľskou firmou, ktorá vykoná zváračské práce.

 

Keďže železničná trať medzi železničnými stanicami Trebišov a Michalovce je jednokoľajná, počas denných výluk budú vlaky osobnej dopravy odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou.

 

Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach, alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra - 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.

 

ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona