ŽSR vykonajú opravu na priecestí pred Červenou Skalou, signalizácia nepôjde

NETKY.SK • 5 Október 2015, 18:58 • 2 min
ŽSR vykonajú opravu na priecestí pred Červenou Skalou, signalizácia nepôjde

BANSKÁ BYSTRICA – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začnú od utorka (6.10.) s opravou priecestného zabezpečovacieho zariadenia v úseku železničnej trate Červená Skala-Heľpa. Ide o posledné priecestie pred Červenou Skalou v smere od Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

Vlaky budú tadiaľ jazdiť zníženou rýchlosťou. Tieto práce si však vyžiadajú vypnutie svetelnej i zvukovej signalizácie na priecestí, vodiči sa tak musia riadiť iba dopravným značením. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

 

"Výlukové práce sú zamerané na náhradu jestvujúcich koľajových obvodov počítačmi osí z dôvodu nedostatočnej šuntovej citlivosti a zároveň zlepšenia technického stavu vnútornej časti reléového výstroja priecestného zabezpečovacieho zariadenia, výmenu závorových stojanov a výstražníkov a závorových brvien," priblížila Pavliková. Zamestnanci ŽSR budú tieto práce vykonávať štyri dni, teda od 6. októbra 09.00 h do 9. októbra 14.00 h.

 

Podľa Pavlikovej náklady, mimo prác, ktoré vykonávajú zamestnanci ŽSR, sú v objeme 48.245 eur. Železničiari prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác. Zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona