ŽSR vyhlásili súťaž na modernizáciu železničnej trate za 305 miliónov eur

NETKY.SK • 2 Február 2017, 16:26 • 2 min
ŽSR vyhlásili súťaž na modernizáciu železničnej trate za 305 miliónov eur

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vyhlásili súťaž na zhotoviteľa modernizácie železničnej trate Devínska Nová Ves – štátna hranica s Českom. Predpokladaná hodnota zákazky je 305.035.160 eur bez DPH, stanovená bola na základe štúdie realizovateľnosti. Informovala o tom dnes hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

slovakia

left justify in out

Oznámenie o vyhlásení verejnej súťaže zaslali železnice do Vestníka verejného obstarávania a Úradného vestníka Európskej únie 27. januára tohto roka. Lehota na predkladanie ponúk uplynie 20. marca, požadovaná zábezpeka je vo výške 500.000 eur. Doba realizácie projektu je stanovená na 38 mesiacov.

 

Plánovaná modernizácia bude financovaná z prostriedkov fondu CEF (Connecting Europe Facility, Nástroj na prepojenie Európy) a štátneho rozpočtu. Ide o líniovú stavbu slovenskej časti Paneurópskeho železničného koridoru Orient/východné Stredomorie číslo IV (sieť TEN-T Core), ktorého súčasťou je aj medzinárodný Koridor železničnej nákladnej dopravy RFC 7.

 

Dielo Modernizácia železničnej trate Devínska Nová Ves - štátna hranica SR/ČR má celkovú dĺžku 57 kilometrov a bude rozdelené do dvoch etáp výstavby. Po zavŕšení modernizácie budú môcť vlaky po tejto trati premávať rýchlosťou do 160 km/hodinu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies