ŽSR pripravili druhú zmenu cestovného poriadku, vlaky budú po novom premávať od 12. júna

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 17:09 • 2 min
ŽSR pripravili druhú zmenu cestovného poriadku, vlaky budú po novom premávať od 12. júna

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) pripravili druhú zmenu cestovného poriadku vlakovej dopravy, ktorá vstupuje do platnosti od nedele 12. júna. Štátna Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) doplnila nové páry vlakov počas letných prázdnin.

slovakia

left justify in out

Vlaky súkromného dopravcu RegioJet, a. s. nebudú zastavovať v železničných staniciach v Považskej Bystrici a Štrbe. "Žiadne veľké a zásadné zmeny v cestovnom poriadku sa z pohľadu osobných dopravcov neudiali, nepribudol žiadny nový dopravca. Viaceré doterajšie spojenia však musia v novej zmene zohľadňovať rozsiahlu plánovanú a prerokovanú výlukovú činnosť," informovala v stredu hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.


U vlakov štátneho osobného dopravcu boli zväčša realizované niekoľkominútové posuny ich polôh, zmeny obmedzení, úpravy zastavenia, zmeny v radení a komerčných kategórií vlakov a zavedenie nových vlakov. Napríklad regionálny expres REX 851 z Bratislavy hl. st. do Šurian nebude zastavovať v Palárikove, rýchlik R 871 v tejto obci naopak doplní zastavenia. ZSSK zavedie nové vlakové spojenie Trenčianska Teplá - Horné Srnie. Počas letných prázdnin budú na trase Trenčianska Teplá - Trenčianske Teplice jazdiť štyri páry vlakov, na ozubnicovej železnici Štrba - Štrbské Pleso v tom čase budú doplnené štyri páry vlakov a na Tatranskej elektrickej železnici na trati Poprad Tatry - Štrbské Pleso dva páry vlakov.


Súkromný osobný dopravca RegioJet, a. s. si od 12. júna objednal tri páry komerčných diaľkových vlakov 400/401, 404/405 a 408/409 v polohách, ktoré rešpektujú novú výlukovú činnosť na úseku Výhybňa Nivy - Zlatovce a Bytča - Dolný Hričov.

 

"Aby mohli vlaky RegioJet prechádzať cez vylúčené úseky a vykrižovať s dvojzväzkom vlakov Košice - Bratislava a Žilina - Praha, bolo potrebné ich urýchlenie na úseku trate Bratislava - Dolný Hričov. Z Bratislavy budú odchádzať o dve minúty skôr. RegioJet tiež požiadal, aby všetky tri páry vlakov nezastavovali kvôli urýchleniu jazdy v Železničnej stanici Považská Bystrica," priblížila Pavliková.


Keďže súprava vlaku 401 sa po príchode z Bratislavy do Košíc vracia z Košíc do Bratislavy ako vlak 404, požiadal RegioJet o prechodenie vlakov 401 a 404 v stanici Štrba. To znamená, že v stanici Štrba tieto vlaky nebudú stáť. "Vlak RegioJet 1021 je na úseku trate Žilina - Košice vedený v skoršej polohe o 30 minút. Na trati Bratislava hl. st. - Komárno je po výstavbe novej zastávky Vrakuňa pripravené zastavovanie všetkých vlakov osobnej dopravy odo dňa vyhlásenia," dodala Pavliková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies