ŽSR počas výluky do 5. októbra zrekonštruujú železničné mosty z Púchova do Lúk

NETKY.SK • 13 September 2016, 18:27 • 2 min
ŽSR počas výluky do 5. októbra zrekonštruujú železničné mosty z Púchova do Lúk

LÚKY - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali dnes s opravou štyroch železničných mostov na železničnej trati z Púchova k štátnej hranici s Českou republikou. Práce robia na prvej traťovej koľaji medzi železničnými stanicami Púchov a Lúky, potrvajú do 5. októbra.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková, zamestnanci ŽSR počas výluky vymenia mostnice na železničnom moste pri Púchove preklenujúcom rieku Váh a opravia izoláciu na troch betónových mostoch pri obci Lúky, aby zabezpečili normovaný stav a prevádzkovú spôsobilosť týchto technických objektov železničnej dopravnej cesty.

 

„Od 13. do 16. septembra najskôr vykonajú prípravné práce. V denných výlukách v čase od 7.20 h do 14.20 h budú zdemontované podlahy na moste ponad rieku Váh a na pracovné miesto navozené nové drevené mostnice,“ uviedla Pavlíková.

 

Hlavná časť opravy sa podľa nej začne 19. septembra a potrvá nepretržite 12 dní do 30. septembra. Na moste pri Púchove vymenia uvoľnené nity, opravia poškodené časti oceľovej konštrukcie mostného objektu a vymenia približne 460 drevených mostníc, na ktoré sa upevňujú koľajnice.

 

„Na troch mostoch pri obci Lúky bude po demontáži koľaje a odstránení štrkového lôžka prebiehať oprava izolácie obnažených častí mostnej konštrukcie. Taktiež dôjde k oprave zábradlí a ukotvení kamenných blokov parapetov mostov. Posledné tri denné výluky trvajúce od 3. do 5. októbra, sú vyhradené pre montáž oceľovej podlahy na moste ponad rieku Váh a odvozu starých drevených mostníc,“ doplnila Pavlíková.

 

Počas výluky prvej traťovej koľaje bude železničná doprava medzi železničnými stanicami Púchov - Lúky prevádzkovaná obojsmerne po druhej traťovej koľaji. Proti správnemu smeru budú jazdiť vlaky v smere zo železničnej stanice Lúky do Púchova a cestujúci na železničných zastávkach Záriečie, Dohňany a Púchov závody musia vystupovať a nastupovať z a do osobných vlakov na opačnej strane.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies