ŽSR: Oprava trate medzi Hronským Beňadikom a Novou Baňou potrvá viac ako týždeň

NETKY.SK • 5 September 2016, 13:14 • 2 min
ŽSR: Oprava trate medzi Hronským Beňadikom a Novou Baňou potrvá viac ako týždeň

HRONSKÝ BEŇADIK - Na trati v železničnom úseku Hronský Beňadik - Nová Baňa začnú v utorok 6. septembra Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) s rozsiahlymi opravami. Práce potrvajú do 16.9., pre cestujúcich je v čase výluky zabezpečená náhradná autobusová doprava.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Ivana Kapráliková z Generálneho riaditeľstva ŽSR, výluka bude realizovaná v spomínaných dátumoch okrem soboty (10.9.), nedele (11.9.) a štvrtka (15.9.).

 

"Súčasťou opráv, ktoré sú nevyhnutné aj z dôvodu rekonštrukcie trate po vykoľajení služobného vlaku dňa 3.6.2016, bude súvislá výmena betónových podvalov, uhlových vložiek, gumových podložiek a nastane aj výmena podvalových kotiev," priblížila Kapráliková.

 

Zároveň bude opravené priecestie SP 0778. Konštrukcia z panelov na priecestí bude vymenená za asfaltovú. "Zároveň bude vykonané doštrkovanie koľaje s následnou úpravou štrkového lôžka do profilu a smerová a výšková úprava koľaje. Koľajnice budú zvarené do dlhých pásov," dodala Kapráliková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona